galériával

2019.06.10. 17:51

Több mint kétszáz sör versengett a gyulai sörfesztiválon

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán a hétvégén. A vasárnap késő estig tartó programsorozaton mintegy huszonöt főzde több száz termékét kóstolhatták, kóstolhatják meg az érdeklődők, illetve olyan előadók léptek egyebek között színpadra, mint a Halott Pénz, a Lord, valamint Ákos.

Papp Gábor

Szombaton délután adták át a Central European Beer Awards 2019 díjait, amire 210 sörmintát neveztek.

A házi amatőr sörfőzők között ismét a hódmezővásárhelyi Bába Ákos érdemelte ki a Champion-díjat Fekete szakáll elnevezésű Russian Imperial típusú fekete sörével, mely megnyerte a Grand Champion-díjat is.

A kisüzemi kézműves sörfőzdék fődíját a lengyel Spółdzielnia Socjalna DALBA Gordyjskie söre kapta. Az első alkalommal átadott Médiadíjat a Körös-Maros Biofarm pIPA nevű söre érdemelte ki.

A díjátadón köszöntőt mondott Bora Imre fesztiváligazgató, dr. Görgényi Ernő polgármester, Domján István, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének alapító tagja és tiszteletbeli elnöke, Kovács László versenyigazgató. A díjátadót Jakab István, az országgyűlés alelnöke és a verseny fővédnöke nyitotta meg.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában