Egymástól tanulhatnak

2019.01.10. 13:21

Jó gyakorlatra adtak példát a mezőkovácsházi óvodában is

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) Tehetséghálózatos Műhelybeszélgetéseket szervez idén is.

Cs. I.

Cél a tehetségpontok egyedi értékeinek a megerősítése, a példás intézményközi együttműködési megoldások bemutatása, megosztása, az egymástól való tanulás és a jövőbeli tehetségsegítő munka minőségi javítása.

Békés megyében a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola adott otthont a műhelybeszélgetésnek, ahová a megyei tehetségpontok és tehetségsegítő tanácsok képviselői, kapcsolattartói, a tehetségpontok intézményvezetői, továbbá a pedagógiai szakszolgálatoknál dolgozó tehetséggondozó koordinátorok voltak hivatalosak. Számos „jó gyakorlat” közül a Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde A regisztrációtól az akkreditációig című jó gyakorlat bemutatására Szűcs Juditot, a kovácsházi ovi tehetségfejlesztő óvodapedagógusát kérték fel.

– Több előadó is olyan együttműködési és működési jó gyakorlatokat mutatott be, amelyek jól szemléltették az adott szervezet példás működését, rámutatva arra, hogy a tehetségpont egyedi jellegzetességeiből fakadó feladatokat hogyan sikerül megvalósítani. Az intézményvezetőknek kulcsfontosságú szerepük van a tehetségpont sikeres működésében, ezért Szedlacsekné Farsang Margit, a mi óvodavezetőnk is részt vett az eseményen – mesélte Szűcs Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában