békéscsaba

2018.07.02. 15:38

Örömlányok meghallgatásával folytatódott a tárgyalás

Folytatódott hétfőn az Orosházi Járásbíróságon azon békéscsabai, Lencsési-lakótelepen lévő szórakozóhely ügyének tárgyalása, ahol a vádirati tényállás szerint a táncoslányok pénzért szexuális szolgáltatásokat is nyújtottak.

L.B.

A három vádlottat, a vésztői férfit és a két békéscsabai nőt a korábbi tárgyaláson hallgatták meg, most pedig tanúk, sértettek – tehát örömlányok – nyilatkoztak arról, hogy mi is történt az emlékeik szerint.

Mivel az eljárás nemi erkölcs elleni bűncselekmények – kerítés és kitartottság – miatt indult, ezért a sértettek különleges bánásmódot igénylő személynek minősülnek – hangzott el a hétfői tárgyaláson. Tekintettel arra, hogy idén július 1-jével változott a büntetőeljárásról szóló törvény, ezért az Orosházi Járásbíróság kizárta a nyilvánosságot a tárgyalásról addig, amíg az örömlányokat meghallgatták – az elhangzottakról pedig senki nem adhat tájékoztatást.

A vádirati tényállás szerint a bárt az elsőrendű vádlott, a vésztői J. Á. üzemeltette, a másodrendű vádlott, a békéscsabai Sz.-né N. M. pedig a pultos volt. A kuncsaftok velük vették fel a kapcsolatot, ha szexuális szolgáltatást rendeltek, ők küldték a megadott címre az örömlányokat, akik a keresetük felét leadták az első- és a másodrendű vádlottaknak. A harmadrendű vádlott, a békéscsabai Á. Gabriella szerepe abból állt, hogy olasz és magyar vadászoknak közvetített ki rendszeresen örömlányokat.

A hétfői tárgyaláson nem született ítélet az ügyben. Az ügyészség J. Á.-val és Sz.-né N. M.-mel szemben végrehajtandó, Á. G.-vel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Mindhárom vádlott pénzbüntetésre is számíthat, illetve arra, hogy a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett vagyonuk terhére vagyonelkobzást is elrendelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában