Megbízás

2018.04.25. 15:10

Átvette megbízólevelét Herczeg Tamás

Átvette megbízólevelét Herczeg Tamás (Fidesz-KDNP), akit az április 8-ai választáson Békés megye 1. számú választókerületében országgyűlési képviselőnek választottak.

Licska Balázs

A választás jogerős eredményének megállapítását követően, három napon belül kell átadni a megbízólevelet – mondta dr. Styaszni Andrea, a választási bizottság elnöke. Részletezte: 69 jelölt vett át ajánlóíveket, végül 19 jelöltet vettek nyilvántartásba, akik közül egy visszalépett, ennek mentén 18 jelölt számíthatott a voksokra április 8-án. Több mint 50 ezer választópolgár fejezte ki véleményét – ez több mint 70 százalékos részvételt jelent -, 49 ezer 511 szavazat volt érvényes. A Fidesz-KDNP színeiben induló Herczeg Tamás 22 ezer 133 voksot kapott, ez a voksok 44,7 százaléka.

A megválasztott országgyűlési képviselőnek a számok ismertetését követően dr. Styaszni Andrea adta át a megbízólevelet a városháza Mokos termében.

Herczeg Tamás köszönetet mondott mindenkinek, aki elment szavazni – a választást a demokrácia ünnepének nevezte -, és mindenkinek, aki rá húzta be az ikszet. Kiemelte: bízik abban, hogy sikeres, eredményes négy év elé néz Békéscsaba és a választókerülethez tartozó további kilenc település.

Szarvas Péter is gratulált Herczeg Tamásnak Fotók: Lehoczky Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában