közélet

2018.02.09. 17:05

Orosházi származású vezető került az Eximbank élére

Az exporthitel-ügynökségi feladatokat ellátó Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIM) vezérigazgató-helyettes pozícióját február 1-jétől Orosháza egykori polgármestere, dr. Dancsó József tölti be.

Dr. Dancsó Józsefet nevezte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Eximbank operációs vezérigazgató-helyettesének és az igazgatóság tagjának. Az egykori orosházi polgármester – aki Puskás Andrást váltja a bank vezetőségében – megbízása február 1-jén lépett hatályba – adta hírül az OrosCafé.

Az állami tulajdonú pénzintézet biztosítja a magyar áruk és szolgáltatások külpiacokon történő értékesítését, s egyúttal ösztönző hatással bír a gazdaság növekedésére. A Külgazdasági és Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó bank elsősorban olyan kockázattal járó nemzetközi beruházásokat finanszíroz, melyeket a hazai kereskedelmi intézetek nem tudnak vállalni.

– Nagy megtiszteltetésnek tartom a megbízást. Úgy gondolom, hogy sok éves banki múltam kellő alapot ad a felkérésnek, és remélem, hogy ennek a bizalomnak meg tudok felelni – nyilatkozta az OrosCafénak dr. Dancsó József, aki 2010 és 2014 között volt Orosháza polgármestere. Elmondta továbbá, hogy feladatköre elsősorban az operatív banki tevékenységekre összpontosul, de mivel jelenleg a bank élén nincs vezérigazgató, így általános helyettesítőként a bank egészéért is felel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában