Gazdaság

2008.04.28. 11:45

Újra terítéken a vasúti szárnyvonalak bezárása

Tucatnyi vasúti szárnyvonal szűnhet meg napokon belül, hiszen a decemberben elfogadott menetrend szerint a MÁV tizenkét vonalon csak május elsejéig biztosítja a szolgáltatást - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

Magyar Nemzet - Beol

"Időzített bombán ülünk" - így jellemezte a helyzetet a lap kérdésére a bezárásra ítélt, majd decemberben ideiglenesen továbbra is életben tartott mellékvonalak kapcsán Csanádi István, Mezőhegyes polgármestere.

A Vasutas Települések Szövetségének elnöke elmondta, hogy tavaly decemberben az akkor még Kóka János vezette Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a civilek és a szakszervezetek együttes fellépése miatt engedett a megszüntetni kívánt 38 mellékvonal ügyében.

A megállapodás értelmében a vonalak közül 12 esetében meg kell egyezni az önkormányzatokkal az üzemeltetés terheinek az átvételéről, ellenkező esetben a vonalakat májusban bezárják. A többi 26 vonal esetében a moratórium az év végéig él - olvasható a Magyar Nemzetben.

Fetser János országgyűlési képviselő akkor elégedetten nyilatkozott a  végeredményről. A kisforgalmú és megszűntetésre ítéltek listájáról lekerült az Orosháza — Szentes, a Mezőhegyes — Orosháza — Szarvas és az Újszeged — Battonya vasútvonal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!