26°
25°
13°

Elkerült a kincstártól a szabadkígyósi kastély

Egy felkészült, szakemberekből álló szervezet lett a szabadkígyósi Wenckheim kastély kezelője. Az épület ugyanis a minap a Kincstári Vagyonigazgatóságtól a Műemlékek Állami Gondnokságához került.

Széphegyi László, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Szegedi Irodájának vezető felügyelője elmondta, hogy országosan több kastély is a Gondnoksághoz került, Békés megyéből azonban csak a kígyósi tartozik ebbe a körbe.
A szakember úgy látja, hogy így jelentősen megnő a Wenckheim kastély esélye arra, hogy mihamarabb, akár öt-tíz év múlva is rendeződhessen az épület sorsa, állapota.
— Reméljük, hogy így közelebb kerültünk a kastélyhoz — hangsúlyozta Balogh József polgármester, aki szeretné elérni, hogy a helyieknek nagyobb beleszólása legyen a kastély sorsába. A település vezetője igen frappánsan felelt arra a kérdésre, mely Szabadkígyós anyagi lehetőségeire irányult.
— Amíg sehol nincs pénz a kastélyra, szerintem teljesen mindegy, hogy kié. Az itteni emberek viszont másként viszonyulnak az épülethez, sokkal inkább szívükön viselik sorsát. Pályázni pedig mi is tudunk — hangsúlyozta.

Legolvasottabb

1
Csabaiak, figyelem! Több útszakaszon is változik a forgalmi rend
2
Két kilométeres ámokfutást rendezett egy ló Sarkadon
3
Mentőhelikopter szállította kórházba az összeesett férfit
4
Gripenek repkedtek Orosháza fölött, azt is tudjuk, miért
5
Sarkadi diszkóbaleset: négy évet ülhet a sofőr
fényesebb jövőt képzelt
Rendőrségi pilótát vakított lézerrel egy ápoló
digitális ökoszisztéma / 1 perce
Deutsch Tamás: A digitalizáció „személyes közügy”
A digitalizációs átalakulásnak köszönhetően inkább a bizalom és a remény jellemzi majd az elkövetkező időszakot, mint a félelem.
Gyász
"Olyan szomorú mindig egyedül lenni, Valakit várni, hiába keresni. Valakire várni, ki nem jön többé, Valakit szeretni titokban, örökké." MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk Bálint Lajos halálának 15. évfordulóján. Szerető családja
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy özv. Máté Mihályné szül. Erdélyi Erzsébet Békéscsaba, Nagy Sándor utcai lakos életének 92. évében csendesen megpihent. Temetése 2017. október 20-án 10 órakor lesz a békéscsabai Tompa utcai temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
lávacső / 52 perce
Hatalmas barlangot találtak a Holdon
rehabilitáció / 1 órája
A költési idő alatt tilos a kiképzés
Európa-liga / 1 órája
Balotelli a Lazio ellen bizonyíthatja, hogy helye van a válogatottban
mulatási / 1 órája
Labdák közé huppant Halle Berry
Meglepő / 2 órája
Nyár óta omladozik Zámbó Jimmy sírja
Adatvédelem / 2 órája
Házkutatást tartanak a szcientológiai egyház budapesti központjában