A vád szerint puszta kézzel verte halálra a barátnőjét

– Ha tehetném visszafordítanám az egészet, egy életen át kísérteni fognak a történtek – mondta kedden S. K. a Gyulai Törvényszék dr. Csepregi-Matus vezette bírói tanács előtt.

A vádirati tényállás szerint a fiatalember tavaly augusztus 30-án puszta kézzel halálra verte barátnőjét Békéscsabán. A Békés Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolja.

A kedden kezdődött tárgyaláson a vádiratot B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész ismertette, de a férfi nyomozati szakaszban tett vallomásai is sok mindenre rávilágítottak, a fiatalember ugyanis a bíróság előtt nem akart vallomást tenni, így korábban a rendőrség előtt elmondott állításait idézte fel dr. Csepregi-Matus Éva.

A vádirat szerint S. K. és a sértett 2013. februárjában került közelebbi kapcsolatba. Gyakorlatilag a lány szalagavatója után jött össze a két fiatal. Májustól a vádlott a sértettnél és családjánál lakott. A fiatalember a már említett rendőrségi vallomásaiban kiemelte, nagyon szerették egymást, erős kapocs alakult ki közöttük, barátnője vele akarta leélni az életét.

A lány ugyanakkor — S. K. szerint — nagyon féltékeny volt, a tragédia napján is többször a fejéhez vágta, hogy miután ő dolgozni fog szeptembertől, a fiú pedig iskolába jár majd, biztosan megcsalja majd őt a barátja.

Egy konkrét iskolatársnőjüket emlegette sokat, S. K. mindannyiszor elmondta, esze ágában sincs ilyet tenni. A nő — mivel ismerte a férfi jelszavát — annak több ismerősét is törölte a Facebookról, a fiatalember elmondása szerint.

Augusztus 30-án a sértett szülei elutaztak Budapestre, a két fiatal pedig úgy döntött, hogy együtt töltik a hétvégét. Napközben azonban összevesztek, majd kibékültek. A férfi telefonját pedig a család kutyája megrágta, így onnantól csak a lány mobiltelefonján tartották a kapcsolatot a külvilággal.

Kicsit ellentmondásos kép alakult ki arról, hogy a fiatalok fogyasztottak-e „Kati” elnevezésű kábító hatású anyagot korábban, illetve azon a napon. S. K. a rendőrség előtt sokáig tagadta, hogy ilyesmi történt, később azonban megerősítette, hogy már azt megelőzően — hétvégenként gyakrabban, hétköznapokon ritkábban —, és tavaly augusztus 30-án is szívtak az új pszichoaktív anyagból.

A „Katit” este hét óra körül vásárolták, a mintegy fél gramm egy részét el is fogyasztották. Később közösen tusolni indultak, előbb a férfi ment zuhanyozni, majd a lány is követte az emeleti fürdőszobába. Ismét összevesztek, a fiú szerint a lány újra féltékenykedni kezdett.

A szóváltás közepette lökdösni kezdték egymást, majd földre kerültek és összeverekedtek, rugdosták egymást. A vádirat szerint ennek során a vádlott a sértettet testszerte, eszköz nélkül bántalmazta, nyakát kézzel leszorította, fojtogatta.

Ezután a földön fekvő sértettet áthúzta a szobába, betakarta egy ágyneművel, és a padlón hagyta. A nő 20 és 22 óra között a helyszínen meghalt. Talán ha időben orvosi segítséget kap, túlélhette volna a sérüléseket.

Barátnője telefonjáról a vádlott többször felhívta a sértett édesanyját és nevelőapját, akik 0 óra 35 perc körül kihívták a mentőket, illetve a szomszédok is megjelentek. A helyszínre érkező mentőket a sértettel egy szobában tartózkodó vádlott megakadályozta abban, hogy a nőt megvizsgálják.

Miután a rendőrség is kiérkezett, a férfi az ágy párnája alól elővett egy  gázriasztófegyvert, és azzal előbb a rendőrök és a mentők felé hadonászott, majd a saját fejéhez emelte, és kiküldte a házból őket. A fiú szerint azért tette mindezt, mert a mentők közölték vele, hogy a lány meghalt.

A fegyvert mindenki éles lőfegyvernek hitte, ezért elhagyta a házat. A vádlottat — miután helyszínre érkező testvére szólt neki, hogy jöjjön ki — a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el.


 
<!– A vád szerint puszta kézzel verte halálra a barátnőjét – Ha tehetném visszafordítanám az egészet, egy életen át kísérteni fognak a történtek – mondta kedden S. K. a Gyulai Törvényszék dr. Csepregi-Matus vezette bírói tanács előtt. Papp Gábor Korábbi cikkeink a témában – Veszekedésből gyilkosság – lezárták a nyomozást
– Szabadlábon az a két díler, akiknek a kezén átment a gyilkos szer
– Ötven külső sérülés végzett a csabai lánnyal
– A környékbeliek szerint féltékenységből lett tragédia
– Lakat alatt a csabai lány gyilkosának dílerei?
– Előzetesbe került a gyilkossággal vádolt férfi
– Bántalmazásba halt bele egy fiatal nő Békéscsabán
–>

Békéscsaba/Stuttgart Ny. L.
Fodor Mihály önállóan is megállta a helyét az olimpián
tisztességtelen üzelmek / 39 perce
A GVH szigorúan fellép a gyerekeket célzó reklámok ellen
Tilos a gyermekkorúakat közvetlen felszólítani a hirdetett áru megvásárlására.
Gyász
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy HALUSTYIK BÉLA 2020. február 19-én elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz az orosházi Alvégi temetőben. A gyászoló család
Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él. GYÁSZHÍR Fájdalommal tudatjuk, hogy Pribojszki János békéscsabai lakos 64 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni temetése 2020. február 28-án 13 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A Gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Braun Ádámné szül:Csiszár Dorottya Katalin békéscsabai lakos 2020. február 17-én életének 78. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 15 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
"Az édesanyák nem halnak meg, Csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Dragán Ivánné szül.: Galosi Ilona Mária békéscsabai lakos 2020. február 20-án, 83 éves korában csendesen megpihent. Temetése 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy GYÁSZHÍR Tóth Józsefné szül.:Kiszely Zsófia békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 28-án 11 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Krajcsó József békéscsabai lakos 69 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 28-án 10 órakor lesz a békéscsabai Szarvasi úti katolikus temetőben. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS "A bánat, a fájdalom örökre megmarad. Mindig velünk leszel, az idő bárhogy is halad." Fájó szívvel emlékezünk ifj. Bődi János halálának 11.évfordulóján. Felesége, kislánya, szülei, testvére és családja.
MEGEMLÉKEZÉS Fájó szívvel emlékezünk a 12 évvel ezelőtt elhunyt Bartolák Mihály kőműves mesterre. Szerető családja
"Nem hal meg az, akinek emléke örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Gedos Iván orvos rövid súlyos betegségben 2020. február 17-én életének 90. évében elhunyt. Temetése 2020. február 25-én 13 órakor Magyarcsanádon lesz. A gyászoló család
„Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él.” GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Kovács János békéscsabai lakos 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 27-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Kegyeletüket egy szál virággal róhatják le. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Köszönetnyilvánítás Ezúton mondunk köszönetet a rokonoknak, barátoknak,szomszédoknak,munkatársaknak, a Békéscsaba 1912 Előre Futball Zrt vezetőségének, és mindazoknak, akik ismerték és szerették, hogy Baukó András Tusi bácsi búcsúztatásán megjelentek, mély fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Sári István békéscsabai lakos 80 éves korában elhunyt. Hamvait 2020. február 25-én 11 órakor búcsúztatják el a Református Egyház Gyülekezeti termében. Kérjük, a koszorúra, virágra szánt összeget a Református Egyház javára ajánlják fel. A gyászoló család.
"Nem hal meg az akinek emléke Örökké szívünkben él." Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Ásványi László János békéscsabai lakos 2020. február 06-án életének 84. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 26-án 10 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Gyászhír Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Székely Istvánné INCIKE 2020. január 16-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2020. február 25-én 10 órakor lesz a békéscsabai Vasúti temetőben. Gyászoló férje és fia.
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sarkadi Lajosné szül. Szabó Erzsébet gerlai lakos életének 92. évében elhunyt. Temetése 2020. február 24-én 10 órakor lesz a gerlai köztemetőben A gyászoló család
GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Lipták Györgyné szül. Csapó Ilona Békéscsaba, Vörösmarty u. 13. szám alatti lakos 2020. február 12-én, 64 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 11 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal és örök szeretettel EMLÉKEZEM DR. OLÁRY GYULA CSABA nyugalmazott jogtanácsos halálának 11. évfordulóján. "Emléke él, és élni fog míg az én szívem e földön még dobog. Őrzöm a képét, a mosolyát, a hangját, s minden gesztusát. Őrzöm a mozdulatait, mely bennem él mind a mai napig, őrzöm a felém közvetített gondolatait, a nekem elsuttogott szavait. Mert nem halt meg ő, még mindig él nekem, csak messze távozott, hol meg nem érinthetem." Feleséged
"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek, Hiába szállnak árnyak, álmok, évek." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sáfrány Csaba és édesanyja Sáfrány Kázmérné búcsúztatója 2020. február 20-án 12 órakor lesz a békéscsabai Ligeti temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a családot részvétükkel támogatták. Gyászoló szeretteik
"Pihenj, Te drága szív, már megszűntél dobogni. Szerető jóságod nem tudjuk feledni. Mert elfelejteni Téged soha nem lehet. Csak meg kell tanulnunk ezután élni Nélküled! GYÁSZHÍR Fájó szívvel tudatjuk, hogy Aradszki András IHAROS 74 éves korában elhunyt. Temetése 2020. február 21-én 15 órakor lesz a békéscsabai Berényi úti temetőben. Gyászoló szerettei
"Nem hal meg az, akinek emléke Örökké szívünkben él." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Botyánszki Endre békéscsabai lakos 2020. február 14-én, 76 éves korában elhunyt. Szerettünket 2020. február 22-én 11 órakor kísérjük utolsó útjára a békéscsabai Berényi úti temetőben. Ezúton köszönjük mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család
jó tudni / 1 órája
Nem jelölt allergén összetevő miatt visszahívtak egy levesport
kalandvadászat / 1 órája
Kedvezményes áron barlangászhatunk márciusban
Koronavírus / 1 órája
Jól vannak a budapesti kórházi karanténban lévők
út a zenéhez / 2 órája
Magyarországi bemutatóra készül az Óbudai Danubia Zenekar
a legfőbb hatalom / 2 órája
Megkezdődött a Jurassic Word 3 forgatása
Teljes pályás lenyúlás / 2 órája
Az agresszív álomgyár elmossa az online és az offline közti határokat