Értékelték a közgyűlést

2024.04.26. 13:41

Csabai Fidesz-KDNP: sikerült tartalékot képezni erre az évre

A Fidesz-KDNP-frakció (Paláncz György alpolgármester és Opauszki Zoltán tanácsnok) pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki békéscsabai városi közgyűlést.

Licska Balázs

Paláncz György alpolgármester kiemelte, hogy a regisztrált bűncselekmények száma csökkent 2022-ről 2023-ra, köszönetet mondott a magas színvonalú rendőri munkáért. Hozzátette: most zárták le pénzügyi szempontból az előző évet: tavaly több bevétel folyt be a városi kasszába, mint várták, ami kiváló alapot teremtett erre az esztendőre, sikerült tartalékot képezni.

fidesz, paláncz, opauszki, városi közgyűlés
Paláncz György alpolgármester és Opauszki Zoltán tanácsnok értékelt a Fidesz-KDNP-frakció nevében. Fotó: Bencsik Ádám-archív

Opauszki Zoltán tanácsnok elmondta: a Fidesz-KDNP-frakció előterjesztéseként készült egy tanya- és külterület-fejlesztési program. Kiemelte: az elmúlt években jelentősen fejlesztették a város belterületi részeit, azonban minden békéscsabaira figyelni kell, így azokra is, akik területi értelemben a periférián élnek. Megemlítette, 400 kilométernyi dűlőúttal rendelkezik a város.

Korábban javasolta, hogy nevezzék el a dűlőutakat, illetve azt is, hogy nevezzék el a Kórház és a Kiss Ernő utcákat összekötő hidat Sztraka Ernőről, Békéscsaba díszpolgáráról. Az egykori városi építész nevéhez sok-sok békéscsabai épület kötődik, például a városházát és ezt a hidat is ő tervezte. Az elnevezésekkel kapcsolatos munkák folyamatban vannak, hamarosan végleges döntést hozhat a kérdésekben a grémium.

Felosztották a környezetvédelmi előirányzat egy részét: több pénzt szánnak a városban túl- és elszaporodott galambok számának mérséklésére, valamint fákat ültetnek, jellemzően a tömegközlekedéssel érintett utak mentén pótolnák a hiányzó egyedeket. Beszéltek arról is: fontos lenne komplex módon foglalkozni a csapadékvíz elvezetésének kérdésével, mivel bizonyos helyeken egy nagyobb esőzés károkat tud okozni. Közben a víz megtartására is figyelni kell, hiszen később ezzel a vízzel öntözhetnének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában