Hirdetés

2023.10.16. 12:40

A beszerzői munkák jellemzői, szekszárdi lehetőségei

Szekszárd városa izgalmas lehetőségeket tud kínálni azok számára, akik érdeklődnek az ellátásilánc-menedzsment, illetve a beszerzés területe iránt. Ezek a pozíciók esélyt nyújthatnak a szekszárdi álláseresőknek, hogy tevékeny részt vállaljanak a beszerzési stratégiák kialakításában és a beszállítói kapcsolatok kezelésében, hozzájárulva ezzel a vállalatok sikereihez.

PR cikk

Forrás: Freepik / SzekszardAllas.hu

A beszerzők feladatai

A beszerzők kulcsszerepet töltenek be az ellátási láncban, tevékenységükkel a vállalatok beszerzési folyamatainak hatékonyságát és gazdaságosságát biztosítják. Ez számos feladatot magában foglal, beleértve többek között a beszállítók kiválasztását. Ennek során a beszerzők megvizsgálják a piacot, és kiválasztják azokat a potenciális beszállítókat, amelyek alkalmasak lehetnek a szükséges termékek és áruk leszállítására.

Ezután természetesen meg is keresik őket egy árajánlat kérése céljából. A kapott ajánlatokat összehasonlítják, majd tárgyalásokat kezdeményeznek azokkal a beszállítókkal, akiknek ajánlata összhangban van a beszerzési stratégiában foglaltakkal. Ennek során kidolgozásra kerülnek a megállapodások és a szerződések, amelyek egyebek mellett az árakat, a mennyiségeket és a szállítási feltételeket is tartalmazzák.

Az egyezség létrejöttét követően a beszerzők továbbra is fenntartják a kapcsolatot a beszállítókkal a megrendelések nyomon követése, illetve az esetlegesen felmerülő változások kezelése érdekében. Feladatuk továbbá, hogy a beérkező áruk minőségéről megbizonyosodjanak, illetve, hogy figyelemmel kísérjék a készletfogyást és megfelelő időpontokra ütemezzék a következő beszerzéseket.

Feladatkörük tehát rendkívül összetett, a költségoptimalizálástól kezdve, a piackutatáson át, a tárgyalások lebonyolításáig számos tevékenységet magában foglal. Sokak számára viszont éppen ezért lehet érdekes ez a pozíció, amelynek betöltésére természetesen Szekszárdon is van lehetőség. A szekszárdi állásportál kínálatában például több esetben is előfordult már ez a munkakör. A SzekszardAllas.hu lapra látogatva a kereskedelem, értékesítés álláskategória, valamint a raktározás, logisztika alatt érdemes ilyen hirdetések után böngészni.

A beszerzői pozíciók elvárásai

A beszerzői pozíciók esetében a feladatkör felelősségteljességéből adódóan jellemzően elvárt a felsőfokú kereskedelmi vagy gazdasági végzettség. Ezenkívül kiemelt fontosággal bír az MS Office programcsomag magasszintű ismerete, továbbá sok esetben a vállalatirányítási rendszerek használatában való jártasság is elvárt. A tanult készségek tekintetében a tárgyalóképes idegennyelv-tudás (főként angol) ugyancsak elengedhetetlen, hisz a legtöbb cég nemzetközi beszállítókkal dolgozik együtt.

Mindemellett persze bizonyos személyes tulajdonságok is nélkülözhetetlenek a pozíció eredményes betöltéséhez. Ilyen például a szervezettség és a hatékony időmenedzsment, ami azért sem meglepő, mert a munkakör feladatai során folyamatokat kell koordinálni, mindezt megadott határidőkön belül. Fontos továbbá a stratégiai gondolkodás, hisz a beszerzőnek gyakran hosszú távon kell gondolkodnia, szigorú költségvetési szempontokhoz igazodva. Végezetül pedig a kiváló kommunikációs képességekről sem feledkezhetünk meg, ez ugyanis a tárgyalások, illetve maga a beszerzések lebonyolítása során is a sikeres együttműködés egyik megalapozója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában