Természetjárás

2024.01.07. 08:01

Jönnek a Téli Körös teljesítménytúrák

Bakulya Mihály

A Körösök téli arca is gyönyörű

A mezőberényi Alföld Turista Egyesület január 13-án tartja meg a 21. Téli Körös teljesítménytúráit. A népszerű rendezvény kiinduló és érkezési pontja a Vadász Söröző és 14-es Pubfood lesz, ahol reggel 8 órától várják a túrázókat.

A résztvevők 10, 20 és 30 kilométeres távok között választhatnak a felkészültségükhöz igazodva. Mindhárom túrának más az útvonala. A leghosszabb táv a Boldishát – Petőfi Emlékmű – Kereki legelő – Bélmegyeri csatorna – Hosszúfoki csatorna – Petőfi Emlékmű – Laposi kertek érintésével tér vissza a piactérhez. A 20 km-t választók a Boldishát – Kettős-Körös gát – köröstarcsai „Sparrow Café” – Kettős-Körös gát – Petőfi Emlékmű – Laposi kertek állomáshelyeket keresik fel. A legrövidebb útvonal a Lőtér – Bélmegyeri-út – Békés-Mezőberény főcsatorna – Laposi kerteket érinti. A házigazdák a féltávon különböző frissítővel várják a túrázókat, akik oklevelet és kitűzőket kapnak a teljesítésért.
Előzetesen január 11-ig lehet nevezni az alfoldte.hu honlapon, ahol további információkkal várják az érdeklődőket.
A túra része a „Vasutas Teljesítménytúrák túrázója 2024” mozgalomnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában