Úszás

2023.12.20. 07:34

Visszavonult Bohus Richárd

Bakulya Mihály

Bohus Richárd hosszú, sikeres sportkarrierre tett pontot

Fotó: Kovács Tamás

Bohus Richárd világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes úszó kedden bejelentette visszavonulását.
– Nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz elbúcsúzni. Sokáig halogattam, mert valószínűleg nem akartam elfogadni, hogy véget ér az életemnek ez a része. De tudjuk, a jó dolgok, mint például az állóképességem, nem tartanak örökké – írta közösségi oldalán a békéscsabai születésű, 30 éves sportoló.
Hozzátette, soha nem hitte volna, hogy ilyen hosszú és eseménydús karriert épít fel, ami 25 évvel ezelőtt kezdődött.
– Új fejezet nyílik az életemben és hálás vagyok, hogy ennyi pozitív és negatív élményt adott az úszás. Alig várom, mit hoz a holnap, és kíváncsian vagyok, hogyan veszem az új kihívásokat az uszodán kívül – írta Bohus, aki a Békéscsabai Előre, az arizonai egyetem, majd a BVSC-Zugló színeiben versenyzett.
A 2017-es budapesti világbajnokságon bronzérmes volt a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként. A 2012-es Európa-bajnokságon bronz-, két évvel később ezüstérmet szerzett 50 m háton, és 2016-ban még egy bronzot is ünnepelhetett a 4x100-as vegyesváltóval. A 2019-es rövidpályás Európa-bajnokságon második lett a 4x50 méteres vegyesváltó tagjaként. Olimpián a legjobb eredménye a 4x100-as gyorsváltóval elért ötödik hely 2021-ben Tokióban.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában