Hallgass minket!

2023.08.23. 09:01

Az évszázad meccsén állt a csabai kapuban: vendégünk Baji Tamás, az Előre egykori futballkapusa

Stúdiónk vendége Baji Tamás, a Békéscsabai Előre NB I-es futballcsapatának egykori kapusa volt. Magyar Kupát nyert az együttessel, az évszázad csabai meccsén ő állt 1994. augusztus 20-án a kapuban, a csabaiak 5:2-re győzték le a Fradit. Baji Tamással Nyemcsok László beszélgetett.

Beol.hu

Baji Tamás

Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy a Németországban építőipari cégnél dolgozó kapus hazajött pár napra Békéscsabára, és éppen 30 esztendeje volt, amikor elkezdődött az a szezon, melyben a Békéscsabai Előre a legeredményesebb lett fennállása során, a NB I-ben a harmadik helyen végzett.
Baji Tamás mesélt arról, hogy kudarcként vagy sikerként élte-e meg a 30 évvel ezelőtti bronzérmet, szerinte mi vezetett az arany elvesztéséhez, amihez nagyon közel álltak. Szólt arról, hogy 18 évesen már bemutatkozhatott az NB I-ben az Előre felnőttcsapatának hálóőreként, miként arról is, 1998-ban miért igazolt el Békéscsabáról, és milyen kacskaringós utat járt be ezután Győrtől, Pápától egészen Kölnig, ahol jelenleg él és dolgozik.
– Csabára természetesen mindig hazajövök, hiszen itt élnek a rokonaim, a barátaim. – hangsúlyozta Tamás. – Unokaöcsémre, Lajos bátyám fiára, Balázsra is nagyon büszke vagyok, hiszen harmadik lett 110 méteres gátfutásban a vébén, most pedig a budapesti rendezésű atlétikai világbajnokság nagykövete.
Az  Előre egykori kapusa beszélt arról is, kik játszottak nagy szerepet edzői közül pályafutásában, kik számítottak példaképének a kapus poszton, és mit szól a videobíró-rendszerhez.  

 Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott vagy a Spotify-on!    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában