Erős lány

2022.07.05. 09:55

Jó ütemben fejlődik sportágában Csonka Mariann

Kis termetéhez képest hatalmas sikereket ér el az erő sportban a békésszentandrási Csonki Marianna.

V. E.

Csupán néhány éve kezdte el a versenyzést, de már erősember versenyen HSMA Girlpower u70-es magyar bajnok, illetve nemrég fekvenyomásban Európa bajnok és abszolút Európa bajnoki címet is szerzett kategóriájában. A strongman versenyekre párja, Losonczi Imre, aki szintén kiemelkedő teljesítményű erősember versenyző, a fekvenyomásra pedig Oláh Ákos többszörös Európa és világbajnok fekvenyomóval készül a mindennapokban.

Mariann elárulta, a heti három fekvenyomó edzése mellett párja segítségével külön eszközös edzéseket is végez. Mivel súly kategóriás versenyei is vannak, így a táplálkozásra is oda kell figyelnie. Hozzátette, az Európa bajnoki cím megszerzése után sincs pihenés, hiszen augusztusban is verseny várja, amit a szeptemberi magyar bajnokság követ. Célja egy, a mostaninál nagyobb nyomás, ami akár az elit kategóriában való bejutást is jelentheti számára.

Megtudtuk, legutóbbi megmérettetései között például a gádorosi kamion húzó bajnokság második fordulóján mutatta meg erejét, ahol girlpower kategoriában egy 4 tonnás teherkocsit kellett elhúzniuk a lányoknak 15 méteren hámmal, és ülve kötéllel. Csonki Marianna a hámmal húzásnál hátránnyal indított, mivel az ő testsúlya volt a legkisebb, viszont a kötéllel való húzásnál már sikerült a harmadik helyet elcsípnie, ami által összetett idővel a 4. helyen végzett. A pihenésre persze ezután sem volt idő, hiszen alig egy héttel késöbb Kiskunfélegyházán a WPC/AWPC Európa Bajnokságon indult. Egy nappal előtte pedig 50,8 kilogrammal sikerült mérlegelnie, aminek köszönhetően az 52 kilogrammos open kategoriában tudott indulni. Fekvenyomás volt az első versenyszáma, első fogásnál 70 kilogrammja volt, amit sajnos technikai hiba miatt nem adtak meg a bírók, így a második fogása is ez a súly volt, immár sikeresen. Harmadik fogásra pedig 72,5 kilogrammot kért, ami ismét sikeres nyomás volt számára. Így a kategóriájában első helyen végzett, és az abszolút Európa bajnoki címet is sikerült elhoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában