dzsudó

2021.10.10. 18:58

Ötödikek Özbas Szofiék a csapatversenyben

Befejeződött az olaszországi Olbiában a junior cselgáncs-világbajnokság.

V.L.

A vasárnapi zárónapon a csapatversenyeket rendezték meg, amelyben a mieink az ötödik helyen végeztek. Tizennégy ország válogatottja szerepelt a vegyes csapatversenyben, amelyen a magyar válogatott is harcba indult az éremért. A sorsolás nem volt túlságosan kegyes hozzánk, hiszen az első körben a nagyon jó erőkből álló holland válogatottal kellett összecsapnunk. A hollandok a világbajnokság egyéni küzdelmei során négy döntőben is érdekeltek voltak, egy arany és három ezüst volt a mérlegük.

A párharc hatalmas küzdelmet hozott, a mieink közül Sipőcz Richárd, Tóth Botond és a Békés Megyei Kano Judo SE versenyzője Özbas Szofi is megnyerte a saját összecsapását. A csabai lány a néhány napja junior világbajnoki címet nyert holland riválisát győzte le. Farkas Szilvia, Kriza Anna és Nerpel Gergely veszített, így hat küzdelem után döntetlen volt az állás. A sorsolás ezúttal mellénk állt, ugyanis a ráadás meccset a nehézsúlyú férfiaknak kellett megvívniuk, Sipőcz Richárd pedig másodszor is győzött.

Az elődöntőben a remeklő német válogatott várt a magyarokra. A mieink közül Özbas Szofi és Sipőcz Richárd nyert, Kriza Anna és Tóth Botond veszített. Ezután Sáfrány Péter egy furcsa ítélet után kikapott, majd Farkas Szilvia is vesztett, így a németek 4:2-re győztek.

A vigaszágon a mieink 4:2-re győztek Brazília ellen. Sipőcz Richárd mellett Kriza Anna, Özbas Szofi és Sáfrány Péter is hozta a saját mérkőzését.

A bronzos meccsen a török válogatott következett. Tóth Botond nem tudta feltartóztatni a vb-ezüstérmes Demirelt (0–1), Özbas Szofi aztán egyenlített, de ehhez kellett riválisa szabálytalan, veszélyes dobása is, ami miatt leléptették (1–1). Sáfrány Péter, a félidőben hátrányba került Aydin ellen, s hiába mozgósított óriási erőket a hajrára, a török ki tudta védekezni. Ismét előnybe kerültek a törökök (1–2).

A 78 kilósok között Farkas Szilviának nem volt sok esélye a nálánál sokkal nehezebb, a nehézsúlyúak között vb-bronzérmes Öztürkkel szemben (1–3). Sipőcz Richárd vasárnap már az ötödik meccsét egy káprázatos dobással nyerte (2–3). Az utolsó találkozón az ifjúsági világbajnoki bronzérmes, Kriza Anna a junior-világbajnoki bronzérmes Yildiz Özlemtől kikapott, így Törökországé lett a bronzérem, a magyar válogatott világbajnoki ötödik.

A cselgáncsozók következő korosztályos világversenyének Budapest ad otthont, a Ludovika Arénában rendezik ugyanis november 5. és 7. között az U23-as Európa-bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában