galériával

2021.10.12. 12:17

A gádorosi óvodásokért mutatták meg erejüket

Nem először rendeztek jótékonysági erősember versenyt Gádoroson, a tavalyi sikeres kezdeményezés után a hétvégén másodszor fogott össze a település, ahol a főszereplők, az erősemberek mellett a helyi óvodások is felsorakoztak. A verseny bevételét az óvoda részére ajánlották fel.

Gajdács Pál

A gádorosi eseményre öt erősember érkezett, akik 6 versenyszámban mérték össze erejüket. A szervezők kinyomozták, hogy kinek mi volt egykor az óvodai jele, a győztes nagykőrösi Horváth Zsoltnak körte, a második csongrádi Dávid Istvánnak maci, a bronzérmes orosházi Hajdú Lászlónak repülő, a negyedik helyezett gádorosi Szabó Dávidnak hóvirág, és az ötödik jászárokszállási Petes-Varga Dánielnek kesztyű. Eredetileg nyolcan versenyeztek volna, ám hárman végül utazási nehézségek és betegségek miatt távol maradtak.

A főszereplők kemény feladat elé néztek, hiszen 275 kilós traktorgumit kellett forgatniuk, és az izlandi kereszt is 65 kilót nyomott (a profi versenyeken 110-120 kilóval kell megbirkózni), volt még rönknyomás, kétszer 125 kilogrammos koffercipelés, de vittek 155 kilós gumiköpenyt is, és szerepelt még a programban egy 7 és fél tonnás kamion elhúzása is.

A Béke térre népes közönség gyűlt össze, ahol házi sütik, meleg tea, kávé, üdítő, hot-dog, vattacukor és sok minden mást helyeztek ki az asztalokra.

– A vasárnapi matiné során kétszáznegyven ezer forint gyűlt össze, amelyhez azóta még további összeget kapott az óvoda, aminek nagyon örültünk. A befolyt összeget csoportszobai berendezésekre, játékokra, korszerűsítésére fordítanák – mondta Simondán Vilmos, a verseny ötletgazdája, főszervezője. – Hálás köszönettel tartozunk mindenkinek, aki akár csak egy üdítővel, vagy pár süteménnyel is hozzájárult az eseményhez. A sok kicsi sokra ment! Gádoros ismét megmutatta, hogy egy nagyon összetartó közösség.

A verseny végeredménye: 1. Horváth Zsolt (Nagykőrös), 2. Dávid István „Pipu” (Csongrád), 3. Hajdú László (Orosháza), 4. Szabó Dávid (Gádoros), 5. Petes-Varga Dániel (Jászárokszállás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában