kézilabda

2021.08.18. 14:30

Tornával emlékeznek a legendás edzőre

A legendás edző, klubvezető, a tavaly januárban elhunyt Szabó Károly iránti tiszteletből, hagyományteremtő céllal rendezik meg pénteken és szombaton Békéscsabán az 1. Szabó Károly-emléktornát.

G. P.

20210818 Békéscsaba Előre NKSE sajtótájékoztató Fülöp Csaba Palánc György és Vezetőedző: Papp Bálint Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

A szerdán a városi sportcsarnokban megrendezett tájékoztatón Paláncz György, a házigazda Békéscsabai Előre NKSE elnöke elmondta, hogy több szempontot is figyelembe vettek a torna szervezésekor, elsősorban azt, hogy azt a felnőttcsapat miként tudja beilleszteni a programjába.

– Olyan NB I.-es csapatokat hívtunk meg, akik segíteni tudják a céljainkat az NB I.-be való visszajutást illetően – jegyezte meg Paláncz György. – A felnőttek tornájára érkező Fehérvár KC, Kisvárda és Dunaújváros hozza magával az ifjúsági és serdülő együttesét, akik külön tornán küzdenek majd, mintegy 200 sportoló csatázik.

Az emléktorna mindhárom korosztályban pénteken kezdődik, a felnőttmérkőzések a városi sportcsarnokban 16 órától, az ifik az evangélikusban, a serdülők pedig a Kazinczy iskolában mérkőznek 14.30-tól. A torna szombaton 10, illetve 9 órakor folytatódik és fejeződik be.

Fülöp Csaba (balról), Paláncz György és Papp Bálint a szerdai tájékoztatón /Fotó: Imre György/

Fülöp Csaba gazdasági vezető kiemelte, az a céljuk, hogy Szabó Károly szakmai és emberi hagyatékát megfelelően gondozzák. Első lépés a róla elnevezett torna, de vannak elképzelések, hogy szellemiségét más módon is tovább vigyék. Szabó Károly családja emlékdíjat ajánlott fel, melyet a korosztályok legjobbjai kapnak.

– Büszke lenne arra, ha látná a sok gyermeket kézilabdázni a békéscsabai tornán

– jegyezte meg.

– Az utánpótlás mérkőzéseken térítésmentes a belépés, a felnőtt tornán a napijegy 1500, a kétnapos jegy 2500 forint.

Papp Bálint, az ENKSE vezetőedzője, szándékosan választottak élvonalbeli ellenfeleket, mert mihamarabb az NB I.-esekhez szeretnének tartozni.

– A csapatépítés jó ütemben zajlik, ami a bajnokság kezdetére áll össze

– mondta a szakember.

– Szeretném, ha a tornára minél több szurkoló kijönne, akik a csapatnak pozitív impulzusokat tudnak adni.

A felnőtt torna programja:

Az I. Szabó Károly-emléktorna programja.

Augusztus 20., péntek, 16 óra: Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia–Kisvárda Master Good SE.

18 óra: EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE–Alba Fehérvár KC.

Augusztus 21., szombat, 10 óra: előző napi vesztesek a harmadik helyért.

12 óra: előző napi győztesek az első helyért.

13.30 óra: ünnepélyes eredményhirdetés

Kapcsolódó cikkünk:

https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/szabo-karolyra-emlekeznek-bekescsaban-4230830/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában