U16

2021.07.15. 10:04

Kikapott, de így is továbbjutott a röplabda csapat

A magyar U16-os leány röplabda-válogatott számára egy fontos dolog már a szerdai Törökország elleni Európa-bajnoki mérkőzés előtt eldőlt: Lengyelország Belgiumot is legyőzte 3:0-ra.

G. P.

Ezzel gyakorlatilag biztossá vált, hogy a mieink továbbjutottak, s a realitások talaján maradva az 5-8. hely valamelyikét vehetik majd célba szombattól a szlovákiai Homonnán. A magyar válogatott negyedik mérkőzését játszotta Nyíregyházán a magyar–szlovák közös rendezésű korosztályos kontinensbajnokságon, méghozzá a torna egyik favoritja, Törökország ellen. Kőnig Gábor együttese – bár nem sikerült szettet nyernie – kihozta magából a maximumot és harcra késztette esélyesebb ellenfelét. A törökök 3:0-ra (–17, –21, –18) győztek a 200 néző előtt lejátszott találkozón. A nemzeti csapatban a Békéscsabai RSE játékosai közül ketten, a liberó Nánási Zoé, és a feladó Tóth Sára jutott játéklehetőséghez, utóbbi két pontot tett be a közösbe.

A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzésén csütörtökök este Oroszországgal ellen játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában