labdarúgás

2021.01.06. 10:08

A célt teljesíteni tudták a szeghalmiak

Hét győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel második lett a kvalifikációs megyei bajnokság C csoportjában a Szeghalmi FC együttese. Hajdu Csaba alakulata nagyon erős „első félidőt” produkált, az idény második felében azonban már akadtak nehézségei. Hogy miként látják az őszt, arról a trénert kérdeztük.

Gajdács Pál

20201114 Mezőberény Megyei kvalifikációs bajnokság Mezőberényi LE–Szeghalmi FC labdarúgó mérkőzés Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre György

– A tavaszi hosszú pihenőt követően milyen elképzeléseik voltak az új évvel kapcsolatban és mi valósult meg azokból?

– A csapattal szembeni alapvető elvárás a sikeres kvalifikáció volt a legmagasabb osztályba. Ez szerencsére sikerült! A Gyula elleni hazai rangadóig minden flottul működött, a vereség után a társaság kiengedett. Igaz, akkoriban az alapcsapatból többen sérüléssel és betegséggel küzdöttek, néhány tehetséges fiatal pedig lemorzsolódott, talán ez is közrejátszott a sok döntetlenben. Jól sikerült a Magyar Kupa megyei selejtezője, ahol kiharcoltuk az országos táblára jutást.

– Publikus, hogy kik nyújtottak átlagon felülit és kik maradtak el az elvárható szinttől?

– A fiatal labdarúgóink közül Vincze Levit emelném a többiek fölé, aki hamar beilleszkedett, alázatos, óriási akaraterővel bír, ennek megfelelően nagy hasznunkra volt. Sajnálatos módon a rutinos játékosaink közül néhányan nem tudták hozni azt az átlagot, ami joggal várható el egyéni képességeik alapján.

A kék mezes szeghalmiak csoportjukban második helyen zárták az őszi idényt /Fotó: Imre György/

– Fel tudná idézni, hogy mi volt az őszi szezon legpozitívabb eseménye, illetve a legkellemetlenebb élménye?

– Mindenképpen örömteli dolog volt, hogy Szarvason sikerült kiharcolnunk a Magyar Kupában a továbbjutást, noha a Körös-partiak az utóbbi években sok emlékezetes mérkőzést játszottak ebben a sorozatban. Szorosan ide kívánkozik a legrosszabb emlék is, amit az NB II.-es Szolnok elleni vereség jelentett. Persze ott nem biztos, hogy a pályán dőlt el a továbbjutás!

– Milyennek tartja szakmailag az idei bajnokságot?

– Meglátásom szerint a szövetség a legjobb megoldást választotta a kialakult helyzet megoldására. Nyilván jobb lenne megfelelő létszámú, stabil bajnokságban játszani, de tudomásul kell vennünk, hogy nem mindenki gondolkodik velünk azonos módon.

– Meddig tart a játékosok téli szabadsága?

– Nem álltunk le teljesen, heti egy alkalommal rendszerint összejövünk. Január 11-én kezdjük a tényleges felkészülést, melyet hétvégi edzőmérkőzések színesítenek. Február végéig héthetes alapozást végzünk. A középpályáról hiányzott egy irányító, aki jó meglátásaival segíthetett volna. Ilyen játékost mindenképpen szeretnénk igazolni, és egy-két további posztot is jó lenne megerősíteni.

Őszi mérleg

Helyezés: 2.

Győzelem: 7

Vereség: 1

Döntetlen: 4

Pontszám: 25

Rúgott gól: 50

Kapott gól: 16

A házi góllövőlista állása az őszi mérkőzések után: Wéber László 11, Darányi Dávid 9, Baksai Zsolt, Urbán Sándor 5-5, Tatár Sándor, Tófalvi András Álmos 4-4, Cserna Richárd 3, Cserna Dániel 2, Gedó Lóránt, Nagy Mihály, Paulik Ádám, Seres Dániel, Vad Zoltán, Zsila Péter, Zsombok Krisztián 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában