FEKVENYOMÁS

2019.05.21. 08:34

Világbajnok lett Szabó Ágnes

147,5 kg-mal lett világbajnok az Orosházi Toldi SE versenyzője.

beol.hu

Tokióban folytatódott az idei ifjúsági–, junior–, nyílt– és masters fekvenyomó világbajnokság. A raw fekvenyomó világbajnokságon a nőknél a nyílt kategóriában Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE kiválósága a +84 kg-os súlycsoportban (7 induló) versenyzett. Az orosháziak emelője elsőre a 140, másodikra a 145 kg-ot is biztosan teljesítette. A harmadik fogás előtt még hárman küzdöttek az aranyéremért, végül Szabó Ágnes 147,5 kg-mal győzött, ezzel könnyebb testsúlyával megvédte világbajnoki címét.

Forrás: Facebook

Az ezüstérmes Lombosi Melinda lett 147,5 kg-mal, míg a harmadik helyen a kazah Okatenko Xénia végzett 145 kg-mal. Az Orosházi Toldi SE két versenyzője ezzel százszázalékosan szerepelt Japánban, hiszen Szabó Ágnes mellett korábban a junior korú Véró Alex is megvédte világbajnoki elsőségét.

A férfiak nyílt kategóriájában a vésztői Marvel Team SE két sportolója szerepelt. A 93 kg-ban Nemes Róbert 182,5 kg-os teljesítménnyel a tizenegyedik helyen végzett. A +120 kg-osok között Csüllög Béla 202,5 kg-os eredménnyel a kilencedik helyet szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában