Atlétika

2019.02.27. 16:48

Pénteken lép dobókörbe az Eb-n Márton Anita

Egy év után indul újra világversenyen Márton Anita, a Kopp Békéscsabai AC klasszis súlylökője, aki tavaly március 2-án atlétikában az ország első világbajnoki aranyérmét szerezte. Sérülése miatt a berlini szabadtéri Eb-t kihagyta, a pénteken kezdődő glasgow-i fedett Eb-n azonban dobókörbe lép.

G. P.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Fotó: MTI

Márton Anita és edzője, id. Eperjesi László kedden délután kelt útra a skóciai nagyvárosba.

– Hosszú kihagyás után indulok el világversenyen – nyilatkozta lapunknak a kétszeres fedett pályás Európa-bajnok Márton Anita. – Nehézkesen indult a felkészülés, ám versenyről-versenyre javult a formám. Nem vagyok annyira stabil, mint az előző év hasonló időszakában, hiszen technikailag még vannak hibák. Jó a fizikai állapotom, jól érzem magam. Remélem, hogy az Eb versenynapján sem lesz semmi probléma. Annak nincs jelentősége, hogy az Eb előtti utolsó versenyemen gyengébbet dobtam, mint az azt megelőzőn. Mindenki kifoghat egy rossz napot, az a hetem amúgy is kaotikus volt, hiszen a düsseldorfi versenyre indulva és hazafelé is lekéstem a repülőgépet. Tudom, hogy azt várja mindenki tőlem, hogy védjem meg a címemet, de nem egyszerű a helyzet. Türelmesnek kell lennem, hiszen fél év kihagyás nem múlik el nyomtalanul. Az év fő versenye egyébként is a dohai szabadtéri vébé, de még annál is fontosabb a jövő évi tokiói olimpia. Annak lesz alárendelve minden. Az Európa-bajnokságot nagyon várom, ahol szeretném az idei legjobb eredményemet lökni. Az éremhez 19 métert kell dobni.

Anita legjobb eredménye 19,62 méter, amivel tavaly megnyerte a fedett pályás világbajnokságot.

– Hosszú ideig tartott, mire felépült a sérüléséből, hektikusan alakult a felkészülés első szakasza – mondta még az elutazás előtt id. Eperjesi László, Anita edzője. – Fizikailag rendben van, technikai téren kell még finomítanunk néhány dolgot. Az a probléma, hogy a kilökés előtt a csípőjét nem forgatja el eléggé, nem tud a súlygolyó mögé kerülni. Anita idei legjobb eredménye 18,64 méter. A tavalyi világbajnokság előtt 18,87 volt a legjobbja, 23 centi különbség van a két világverseny előtti legjobb eredménye között. Az fog dönteni, hogy azon a napon, hogy abban a pillanatban milyen formában lesz – jegyezte meg a szakember.

A női súlylökés selejtezőjét pénteken 20 órakor kezdik, a döntőre vasárnap 12.20-tól kerül sor.

Az Eb-t az M4 Sport, a Duna World, az m4sport.hu és az Eurosport 2 élőben közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában