Vívás

2019.02.11. 13:17

Készülhet az Eb-re és a vébére

A Krakkóban hétvégén megrendezett Európai Kadet Körverseny volt a korosztály utolsó megméretése a foggia-i Európa-bajnokság előtt.

G. P.

A 184 fős mezőnyben a békéscsabai Alföld Vívó Akadémiát Keszthelyi Zsombor és Szabó Bence képviselte. Az előcsatározások során Zsombor mindössze egyszer szenvedett vereséget öt győzelem mellett, Bence ötvenszázalékos teljesítménnyel végzett csoportjában (3 győzelem és 3 vereség). A folytatás Bencének nem sikerült, mert kikapott a jó nevű svájci Hauritól. Zsombor esélyeshez méltóan kerekedett felül előbb a belga Rockmans-on, majd a francia Denaux-n. Az újabb francia, Fortin kellemetlen stílusa azonban kifogott a csabai versenyzőn (11:15), ami azt jelentette, hogy a 22., míg klubtársa, Szabó Bence 112. helyen fejezte be a versenyt.

Ezzel véget ért a tavaly tavasz óta tartó hosszú menetelés, lezárult a ranglista, amely a kadet világversenyeken való részvételről döntött. Keszthelyi Zsombor a harmadik, Szabó Bence a tízedik helyen zárt, ami azt jelenti, hogy Zsombor készülhet a február végi Európa-, valamint az áprilisi világbajnokságra, melynek Torun lesz a házigazdája.

A viadalon Tusjak Adrián, a Kondorosi Vívók SE ifjonca is pástra szólíttatott. Pusztai Péter tanítványa egy másik magyar, Kovács Gergely ellen vívott a legjobb 32 közé jutásért és 15:13-ra győzött. A mezőny – mint utólag kiderült – harmadik legerősebb versenyzője következett ezután, a szintén honfitárs Róna Milán, akitől öt tussal kikapott. Adrián ezzel a huszonhatodik helyen búcsúzott a krakkói viadaltól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában