röplabda

2018.12.14. 14:45

Az őszi két vereség után törleszthet a BRSE

Sikeres sorozatot tudhat maga mögött a Swietelsky-Békéscsabai RSE női röplabdacsapata, amely az Extraligában a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte, amihez még hozzájött a CEV Kupában és a Magyar Kupában aratott diadal is.

Gajdács Pál

Fotó: Beol archívum

A bajnokságban utoljára éppen a szombati ellenféllel szemben veszített a Békéscsaba. A tavalyi ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza ráadásul kétszer is kifogott már ősszel a Csabán, először október 14-én a Viharsarokban, majd november 11-én, Nyíregyházán. Mindkét alkalommal 3:2 volt a végeredmény, amiben az egyetlen pozitívum, hogy a két-két megnyert játszma után jár egy-egy bajnoki pont.

Hollósy László együttese három pont hátránnyal követi a tabellán a második Békéscsabát úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A szabolcsiak is „kupáztak” szerdán, és a Kaposvár elleni 3:1-es diadal után fél lábbal már a legjobb négy között érezhetik magukat csakúgy, mint az Újpestet 3:0-ra lelépő Békéscsaba (a Vasas Óbuda és a Jászberény már biztosította helyét az elődöntőben).

A két gárda legutóbbi találkozása óta történt egy, s más, elég, ha csak az Olaszországot, Franciaországot, Japánt és Azerbajdzsánt is megjáró montenegrói válogatott ütő, Tanja Bokan becsatlakozásra gondolunk, aki még nincs csúcsformában, ám jelenlétével (no, és persze játékával, profihoz illő hozzáállásával is) rengeteget lendített a Békéscsabán.

A nyírségiek viszont a novemberi BRSE elleni csatájuk óta mintha ellenkező utat járnának be, igaz az Újpestet és a Szombathelyt legyőzték, de a Vasastól idegenben és legutóbb meglepetésre a Jászberénytől a Continental Arénában vereséget szenvedtek.

A békéscsabai szurkolók mellett a kedvenceik is abban bíznak, hogy egyik csapatnál sem történik változás, azaz, Tanja Maticsék nem szombaton találnak vissza a győzelmi ösvényre és a csabai lányoknak nem most érkezik el a hullámvölgy.

A 2018-as év utolsó előtti hazai mérkőzését szombaton 17 órai kezdettel rendezik meg a békéscsabai városi sportcsarnokban.

Az Extraliga állása (a felsorolásból hiányzik a pénteken este lapzártánk után lejátszott Vasas Óbuda–UTE mérkőzés eredménye). 1. Vasas Óbuda 28 pont (29:11, 11 mérk.), 2. Békéscsaba 26 (29:17, 12), 3. Nyíregyháza 23 (27:15, 11), 4. UTE 16 (21:20, 11), 5. Jászberény 9 (15:27, 11), 6. Haladás 0 (5:36, 12).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában