röplabda

2018.11.20. 10:50

Szlovéniában meccselnek a röplabdások

A Swietelsky-Békéscsabai RSE szerdán 20 órától, a szlovén élcsapat Calcit Volley Kamnik otthonában folytatja Közép-európai Liga szereplését.

A csapat kedden reggel kelt útra, hogy közel 700 kilométert megtéve Mariborba érkezzen, majd az ottani edzés után utaznak a mérkőzés helyszínére, Kamnikba. A Calcit Kamnik korábban a Békéscsaba egyik legnagyobb ellenfele volt a KEL-ben, hiszen 2016-ban velük szemben veszítették el a sorozat döntőjét és egy évvel később ellenük nyerte meg.

Tavaly komoly változások történtek a klub háza tájékán, hiszen Ljubjanából visszaköltözött a csapat a korábbi, eredeti székhelyére, Kamnikba. A szlovén klub az előző szezonban financiális nehézségekkel küzdött, a tavalyi évet a konszolidáció jegyében töltötték, amely kihatással volt a csapat eredményeire is. A szlovén bajnokságot, a Nova KBM Branik Mariborral szemben veszítették el a 2017–18-as évadban.

Az új szezonra úgy tűnik, sikerült rendezniük a sorokat, jobban kezdték a bajnokságot. Markánsan bizonyítja ezt, hogy az elmúlt hétvégén 3:0 arányban legyőzték legnagyobb hazai vetélytársukat, a Nova KBM Branik Maribort. Soraikban újfent ott van a klasszis szerb átló, Olivera Kostics, aki szülés után tért vissza korábbi csapatához, de a szlovénok keretét erősíti további több, tapasztalt válogatott játékos is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában