Megmérettetés

2024.05.26. 15:14

Indián Kenu Túlélő Versenyt rendeztek az Élővíz-csatornán - galériával

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a három város, Gyulát, Békéscsabát és Békést összekötő Élővíz-csatornán az Indián Kenu Túlélő Versenyt. A 33 kilométeres távon számos különleges kihívás várta az induló hét csapatot. Az Indián Kenu Túlélő Versenyen összesen 21 feladatot is teljesíteniük kellett a résztvevőknek útjuk során.

Papp Gábor

Sós Imre, a programot koordináló Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, az Indián Kenu Túlélő Verseny mezőnye Gyuláról, a Harruckern térről indult szombaton délelőtt, és a délutáni órákban Békésen, az Erzsébet-ligetben ért célba. A 33 kilométeres távon 21 feladat várta a négyeseket. Gyulán, a Béke sugárúti híd mellett csatornán például lajhármászásban kellett számot adni tudásukról, a Veszely csárdánál kötéllétrán kellett felmászniuk a régi hídra, majd bekötött szemmel egy-egy marék babot és kukoricát szétválogatniuk. Már Békésen akadt olyan kihívás, amelynek keretében megkötözött társukat kellett igazi indiánként kiszabadítaniuk. A Totó kérdései pedig ezúttal a verseny korábbi két arcáról, két kiváló sportemberről, a kajak-kenu sportág világklasszisairól Wichmann Tamásról és Csapó Gézáról szóltak.

Jó hangulatú izgalmas verseny volt az Indián Kenu Túlélő Verseny
Fotó: A szerző felvétele

Remekül teljesítettek a csapatok az Indián Kenu Túlélő Versenyen

 

Sós Imre kiemelte, a versenyt a Békési Kajak-Kenu Clubbal közösen bonyolították le.

– A megmérettetésnek több célja van. Egyrészt a kezdetektől szeretnék az Élővíz-csatorna különleges értékeit népszerűsíteni, másrészt egy semmihez sem hasonlítható exkluzív versenyt szervezni. Idén is volt olyan csapat, amely egy fárasztó, ötnapos túra után érkezett, de részt vett a megmérettetésen. A díjakat Békésen Sós Imre és Dobi István, a Békési Kajak-Kenu Club elnöke adta át.

Első helyen 4 óra 2 perc 6 másodperces eredménnyel a Somogyi Zsolt, Fábián Magdolna, Fábián Marianna, Béres Bence négyes végzett Békéscsabáról. Második lett 4 óra 42 perc 12 másodperccel a Tar Gábor, Balog Balázs, Pusztai Judit Csilla és Gyöngyi Vilmos alkotta békési csapat. A harmadik helyen pedig 5 óra 32 másodperces idővel a Lipcsei Levente, Nagy Gábor, Őri Ildikó, Vadász Barbara alkotta négyes végzett. A feladatoknál pluszidőt, illetve könnyítést is lehet kapni.

Sós Imre elmondta, a kedvező visszajelzések miatt, a minőséget javítva szeretnék a jövőben is folytatni ezt a különleges versenyt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában