Vádemelés

2024.05.26. 15:39

Fogyatékos embert fosztott ki egy hajléktalan

Elvette egy értelmi fogyatékos férfi pénzét, ezért, kifosztás miatt emeltek vádat az Orosházi Járási Ügyészségen egy 47 éves, orosházi, egyébként hajléktalanként tengődő férfi ellen. A többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott most is letartóztatásban van, és végrehajtandó szabadságvesztésre számíthat – ismertették a vármegyei főügyészségen.

Licska Balázs

A férfi tavaly november 21-én Orosházán, az Október 6. utcában szólította le a sértettet, aki pont egy sérült emberek számára fenntartott nappali intézményből jött ki. A vádlott újságot akart eladni a közepes fokban értelmi fogyatékos sértettnek, majd a sértett kezében tartott táskájából kivette annak pénztárcáját, abból pedig elvett legalább 3500 forintot.

Person,Under,Arrest,And,Handcuffed.,Hands,Behind,The,Back,Handcuffed.
A hajléktalanként tengődő férfi végrehajtandó szabadságvesztésre számíthat. Illusztráció: Shutterstock

Ezután a vádlott rávette a sértettet arra, hogy együtt menjenek be az egyik helyi bankfiókba, hogy a sértett a bankkártyájával készpénzt vegyen fel neki. Valójában a sértettnek nincs sem bankkártyája, sem folyószámlája, csak egy bankkártyához összetéveszthetően hasonló papírlap volt a tárcájában, és a vádlott azt hitte, hogy azzal a bankban a sértett pénzéhez hozzájuthat. A vádlott így tettével 3500 forint kárt okozott, amely aztán megtérült.

A férfival szemben a mostani eljáráson kívül további három van folyamatban: egy fővárosi, valamint az Orosházi és a Békéscsabai Rendőrkapitányságon, mégpedig lopások és rongálás miatt.

A járási ügyészségen azt indítványozták, hogy a tartsák fenn a férfi letartóztatását addig, amíg az ügyében határozat nem születik. Azt ugyancsak javasolták, hogy a bíróságon a férfit tettének beismerése esetén is ítéljék végrehajtandó fegyházbüntetésre, valamint azt is többek között, hogy kötelezzék az eljárás során felmerült közel 300 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában