Felvonulás

2024.05.24. 21:11

Open Road Tour: több száz motoros gördült be Csabára – galériával, videóval

Megérkezett az Open Road Tour, Közép-Európa legnagyobb motoros túrája pénteken este Békéscsabára. A menetben körülbelül 200-an motoroztak be a megyeszékhelyre. Az Open Road Tour szombaton vármegyei túrával folytatódik, ami érinti Békéscsaba mellett Orosházát és Gyulát is.

Papp Gábor

Hankó Ákos, az Open Road rendezvények főszervezője elmondta, az Open Road Tour a megálmodott Open Road rendezvénysorozat egyik programja.

Open Road Tour, motorosok, menet, motorostúra
Az Open Road Tour látványos menettel érkezett Békéscsabára. Fotó: Bencsik Ádám

– Mindez azt jelenti, hogy százas nagyságrendű motorral teszünk meg egy meglehetősen nagy távolságot, ebben az évben Győrtől Békéscsabáig. Tavaly Győrtől Sárospatakig, két éve pedig Soprontól Debrecenig vezetett a túra – tette hozzá Hankó Ákos. – Az ország legszebb tájait járjuk be nagy csapattal, a közösség élményét megélve. Emellett tartunk kisebb Open Road rendezvényeket a budapesti bázison. 

Idén először, június végén pedig Open Road nagyrendezvényt is megszerveznek, gyakorlatilag le fogják zárni a Műegyetem rakpartot, a motorosoké lesz Budapest budai oldala a Szabadság hídtól a Petőfi-hídig. A programra Kaliforniából a fővárosba érkezik Ugly Kid Joe és koncertet ad a Tankcsapda is.

Győrből indult az Open Road Tour

Az Open Road Tour csütörtökön délután Győrből indult, ahonnan a menet Budapestre, az Open Road Bázisra érkezett. Utóbbi helyen négy zenekart hallgattak meg egy megmérettetés keretében, korábban pedig további két együttest. Előzetesen kiírtak ugyanis egy versenyt, amelynek keretében kiválasztják azt a csapatot, amely a Tankcsapda előzenekaraként léphet színpadra az említett Open Road nagyfesztiválon.

Pénteken 10.30-tól startoltak el Budapestről, Hatvannál óriási esőben motorozott a csapat, majd megérkeztek Jászberénybe, ahol kipihenték az addigi utat és megszárítkoztak, miközben programok is várták őket.

Sokan várták a motorosokat Gyomaendrődön

Az első Békés vármegyei állomás Gyomaendrőd volt, ahol a Színfolt Mazsorett Táncegyesület és a Körösmenti Néptáncegyüttes műsorával kedveskedtek az érkező motorosoknak, nagyon sokan fogadták őket. A túra pedig 18 óra körül futott be Békéscsabára, ahol este 8 órakor a Csabagyöngye Stégen a Csabai Csípős Blues Klubbal együttműködve Bluestone bulival fogadták a motorosokat és az érdeklődőket.

 

Szombaton következik Orosháza és Gyula

Szombaton Békés vármegyei körre indul a csapat. Orosháza-Gyopárosfürdőn Zanzibár koncert lesz, onnan Gyulára mennek, ahol a vár és az Almásy-kastély között állnak meg, illetve eltöltenek ott egy kávészünetet, majd visszaérnek Békéscsabára. A megyeszékhelyen egy nagy, a belváros több pontját is érintő felvonulást tartanak. A Szent István téren koncertet ad a Tobenzo, a Santa Muerte, majd az est sztárja, Ganxsta Zolee és a Kartel lép színpada.

Hankó Ákos békéscsabai kötődésű, így számára ezért is különleges az idei esemény.

–Nagyon jó érzés, hogy a III. Open Road Tour Békéscsabára érkezett. Meg tudom mutatni azokat a helyeket a barátaimnak, az érdeklődőknek, ahol felnőttem. Felemelő mindez, ahogy az is, hogy a családom is itt vár, ők is szurkolnak nekünk, a rendezvény sikeréért és a biztonságos motorozásért is – fogalmazott. Az egész túra egyik jelentősége, hogy felhívjuk a biztonságos motorozásra a figyelmet. Egyre többen motoroznak, és aki motorozik az autót is vezet. Így olyan módon együttműködhetünk, hogy mindenki tudja, hogy milyen a másik járművével közlekedni.

Hankó Ákos elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy mindenütt együttműködjenek a helyiekkel, együtt éljék meg a programokat.

– Mindig arra törekszünk, hogy a helyi önkormányzatokkal, a helyi szervezetekkel együttműködjünk, így történt ez Békéscsabán is – tette hozzá, majd kiemelte a Csabai Csípős Blues Klubot, illetve a Körös Motoros Egyesülettel való közös szervező munkát, együttgondolkodást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában