Pedagógus nap

2024.06.01. 13:16

Kevermesen Kiss Ildikó tanító lett az év pedagógusa

Kevermes önkormányzata a pedagógus nap alkalmából rendezett ünnepséget pénteken a helyi művelődési házban. László Lilla Gerda egy verssel és egy meglepetéssel készült a vendégeknek, majd Lantos Zoltán polgármester köszöntötte a pedagógusokat.

Csete Ilona

Nádra Kitti és Lévai Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színészeinek zenés műsora után – immár hagyomány – átadták Az év pedagógusa elismerést.

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője és Lantos Zoltán az elismerés átadásakor oklevéllel, virággal, ajándékcsomaggal lepték meg Kiss Ildikó tanítónőt, aki 1983-ban szerezte diplomáját a Debreceni Tanítóképző Főiskolán.

A kevermesi pedagógus napon vette át az év pedagógusa elismerést Kiss Ildikó Erdős Norberttől és Lantos Zoltántól
A kevermesi pedagógus napon vette át az év pedagógusa elismerést Kiss Ildikó Erdős Norberttől és Lantos Zoltántól. Fotó: BMH

Négy évtizede elhivatott, eredményes szakmai, pedagógiai és kulturális munkát végez. A kevermesi iskolában 2013 óta dolgozik, azóta osztályfőnöki feladatokat is ellát. A tanítás-tanulás folyamatán felül a tanórán kívüli foglalkozások, valamint a szabadidős tevékenységek szervezésében és a programok megvalósításában is tevékeny és aktív.

Kiemelkedő szerepet vállalt az iskolai kulturális programok, bemutatók, műsorok megvalósításában. Vallja, hogy múltbéli örökségünk megismerése és utódainknak való átadása nélkülözhetetlen feltétele annak, hogy kulturális értékeink, eredményeink a következő évszázadokra is átörökíthetőek legyenek – hangzott el a méltatásban.

Kiss Ildikó az iskolai kórus zenei kísérője. Ez a feladat új kihívást jelentett számára, de ezt a sokrétű feladatot is a tőle megszokott maximalizmussal, lelkiismeretességgel, pontossággal látja el.

Nevelő-oktató munkája kiemelkedő. Ahogy tanítványai, úgy a tantestület tagjai is bizalommal fordulhatnak hozzá. Mindig van egy kedves, biztató szava. Segítő tanácsai mögött nagy szakmai tudás, pedagógiai tapasztalat és emberi bölcsesség húzódik. Valamennyi munkatársa tisztelettel és elismeréssel tekint rá. Ezt szelídségével, hitelességével, végtelen türelmével és a munkában való példamutatásával éri el. Kiss Ildikó magas színvonalon végzett pedagógiai munkája, közösségépítő és közösséget összetartó tevékenysége elismeréseként vehette át az év pedagógusa díjat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában