Atlétika

2018.09.20. 14:34

Remekeltek a gyulai szenior atléták

Andalúziában, a Földközi-tenger partján terül el a több mint félmilliós Málaga, melynek lélekszáma körülbelül 8 ezer fővel nőtt meg szeptember 4. és 16. között.

Gajdács Pál

Ekkor és itt rendezték meg a szenior atléták világbajnokságát. Világversenyeken hagyományosan indulnak gyulai versenyzők, ezúttal hárman keltek a hosszú útra. A harmincöt és kilencvenöt év közötti aktív atléták 14 korcsoportban futottak, ugrottak és dobtak.

Nagyné Kotroczó Andrea a 10 kilométeres futásba, Szabó Ilona két ugrószámba, míg a 91. évében járó Kovács István két ugró-, és egy dobószámba nevezett be. Az Erkel Ferenc Gimnázium nyugalmazott tanára két érmet szerzett, s bár a magas kor miatt e számokban kevesen indultak, önmagában a részvétel ténye is dicséretes.

– Az ugrószámokban valószínűleg már nem fogok versenyezni, mert nem tudok már rájuk megfelelően felkészülni. Talán ez volt az utolsó világversenyem, bár jövőre Velencében rendezik a szenior Európa-bajnokságot, arra még lehet, hogy elutazom – beszélt terveiről az idős atléta. Spanyolországban nem ő volt a legidősebb induló, hanem egy olasz nyugdíjas, aki 100 évesen hármasugrásban versenyezve 2 méter 30 centiméterig jutott.

A gyulaiak eredményei

Női. 65 évesek. Magasugrás: 11. Szabó Ilona 97 cm. Távolugrás: 18. Szabó Ilona 242 cm. 60 évesek. 10 kilométeres futás: 29. Nagyné Kotroczó Andrea 56:33.

Férfi. 90 évesek. Magasugrás: 3. Kovács István 71 cm. Hármasugrás: 3. Kovács István 279 cm. Nehézkalapács: 4. Kovács István 6,27 m.

A gyulai szenior atlétákkal kapcsolatos hír még, hogy Volosinovszki Zoltánné meghívást kapott a magyar szenior válogatottba, melynek színeiben a horvátországi Csáktornyán a horvát–magyar–szlovén–osztrák– svájci–cseh nemzetek versenyén vett részt. Az 55 évesek között a következő eredményeket érte el:

100 m: 6. hely, 15,21. Távolugrás: 3. hely, 359 cm. A 4x100 méteres váltóval 3. lett 57,85 másodperces időeredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában