Fekvenyomás

2018.08.09. 19:33

A vésztői Cserna János Európa-bajnok

Csütörtökön a hetvenezer lakosú, franciaországi Mérignacban megkezdődött a RAW (nyomóruha nélküli) fekvenyomó-Európa-bajnokság, amelyen hét Békés megyei sportoló szerepel majd a következő napokban.

V. L.

Az első nap során a férfiaknál a masters2-es kategóriában a vésztői Marvel Team SE emelője, Cserna János mutatkozott be +120 kg-ban. A csütörtök esti programban az első fogásra 205 kg-ot kért, és biztosan teljesítette a súlyt a rutinos emelő. Másodikra a 210 kg-ot is kinyomta a vésztői sportember, és ezzel már eldőlt, hogy megszerezte az aranyérmet. Nem elégedett meg azonban ennyivel Cserna János, aki a 217,5 kg-on is sikeres gyakorlatot mutatott be, és a második helyezett francia Lefebvre 15 kg-ot vert.

A következő napokban a vésztőiek közül az ifjúsági nőknél Szabó Lili, az ifjúsági fiúknál Balog Nátán szerepel. A junior nőknél Cserna Petra, a felnőtt férfiaknál Csüllög Béla képviseli a sárréti várost.

Az Európa-bajnokságon az Orosházi Toldi SE sportolói közül a junior férfiaknál Véró Alex szerepel +120 kg-ban, míg a felnőtt nőknél Szabó Ágnes a +84 kg-ban mutatja be tudását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában