salakmotor

2018.06.30. 20:38

Lett siker, negyedik a magyar csapat

Szombaton délután orkán erejű szélben rendezték meg több mint kétezer néző előtt a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Nagyhalászban a salakmotoros páros Európa-bajnokság első elődöntőjét.

V.L.

A viadalon hét nemzet (finn, lett, szlovák, német, norvég, ukrán és magyar) vaspapucsosai mérték össze tudásukat. A magyar válogatottban a Gyulai Speedway Klub két versenyzője, a többszörös magyar bajnok Magosi Norbert, valamint Benkő Roland mellett, a hazaiak fiatal salakosa, Fazekas Dennis szerepelt.

A viadalon az egész nap kiválóan versenyző lett kettős magabiztosan szerezte meg az első helyet, a második továbbjutó helyre a német duó ért oda. A még továbbjutást jelentő harmadik helyen az ukrán kettős végzett. A magyar csapat a negyedik helyet szerezte meg, ezzel nem jutott tovább a dániai fináléba. A mieink közül a rutinos Magosi Norbert teljesített a legjobban, aki 11 pontot gyűjtött, mellette a két fiatal, Benkő és Fazekas csak két-két pontot szerzett.

A páros Eb elődöntő végeredménye: 1. Lettország 29 pont (Andzejs Lebedevs 16, Kasts Poudzuks 13), 2. Németország 22 (Valentin Grobauer 13, Ronny Weis 9), 3. Ukrajna 20 (Aleksandr Loktaev 16, Stanislav Melnyicsuk 4), 4. Magyarország 15 (Magosi Norbert 11, Fazekas Dennis 2, Benkő Roland 2), 5. Norvégia 15 (Lasse M. Fredriksen 8, Glenn Moi 7), 6. Szlovákia 14 (David Pacalaj 13, Ján Mihálik 1), 7. Finnország 8 (Tero Aarnio 8).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában