salakmotor

2018.04.29. 22:04

Két gyulai a debreceni Eb-elődöntőn  

Az egyéni Európa-bajnokság harmadik elődöntőjét rendezték meg szombaton szép számú közönség előtt Debrecenben.

Már a verseny előtt is tudni lehetett, hogy a dán salakosok messze kimagaslanak a mezőnyből, és erről tanúbizonyságot is adtak. A közelükbe férkőzni csak a svéd Jacob Thorsell, és az orosz Marat Gatiyatov tudott. A döntőben a három dán közül Mikkel Michelsen teljesített a legjobban, utána Peter Kildemand végzett és a szabályok szerint hiába lett harmadik a dán Nicolai Klindt, ő csak tartalék lesz a jövő szombaton Terenzanóban megrendezésre kerülő SEC Challenge versenyen.

Sajnos a magyarok teljesítményét egyetlen szóval lehetne jellemezni, csalódást keltő volt látni, hogy hazai pályán egyetlen futamot sem tudott nyerni a három magyar versenyző. A Gyulai Speedway Club két vaspapucsosa közül, Magosi Norbert a tizenkettedik, Benkő Roland a tizenharmadik helyen végzett 5-5 ponttal. A debreceni Tabaka József három ponttal a 14. helyet szerezte meg.

Végeredmény: 1. Mikkel Michelsen (dán) 13 pont + első hely a döntőben, 2. Peter Kildemand (dán) 13 + második hely a döntőben, 3. Nicolai Klindt (dán) 13 + harmadik hely a döntőben, 4. Josef Franc (cseh) 8 + negyedik hely a döntőben, 5. Marat Gatiyatov (orosz) 11 + harmadik hely az elődöntőben, 6. Jacob Thorssell (svéd) 11 + negyedik hely az elődöntőben... 12. Magosi Norbert 5, 13. Benkő Roland 5, 14. Tabaka József 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában