Labdarúgás - galériával

2018.02.28. 19:39

Nyert és továbbjutott az Előre

A körülményekhez képest megfelelően előkészített pályán az első negyedórában fölényben játszott az NB II-es békéscsabai együttes.

Verasztó Lajos

Békéscsaba 1912 Előre—UFC Nagykanizsa 1—0 (0—0)

Labdarúgás Magyar Kupa nyolcaddöntő-mérkőzés, visszavágó, Békéscsaba, Kórház utca, 150 néző. V.: Oláh G. (Máyer G., Kormányos II. G.). Békéscsaba: Máthé — Szélpál N., Kiss L., Mészáros — Nagy S., Lustyik (Hursán, a 74.), Viczián, Szatmári (Gyurján, a 61.) — Gránicz, Urbin, Tóth D. (Birtalan, a 71.). Vezetőedző: Boér Gábor. Nagykanizsa: Szabó Á. — Csáki, Szabó B., Horváth D. (Horváth M., a 88.), Kovács Gy. (Kulcsár, a 74.) — Hóbor, Gerencsér, Hetesi, Péntek (Szalai, a 82.) — Horváth P., Horváth B. Szakmai igazgató: Gombos Zsolt.

82. perc: Vicziánt buktatták a 16-oson belül, 11-es. A büntetőt Birtalan biztosan értékesítette, 1—0.

A két együttes első találkozóját idegenben 3—1-re nyerte a Békéscsaba. A körülményekhez képest megfelelően előkészített pályán az első negyedórában fölényben játszott az NB II-es békéscsabai együttes. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, a megyei I. osztályú vendégek egyre bátrabban támadtak.

A 27. percben Horváth D. 18 méteres lövését Máthé kapus gyors vetődéssel mentette. A félidő hajrájában többször is veszélyeztetett az Előre. A 34. percben Tóth D. lőtt kapu fölé. A 40. percben Lustyik 40 méteres szabadrúgása után nehezen hárított Szabó kapus. A 43. percben Urbin forgolódott a vendégek kapuja előtt, végül a nagykanizsai védők mentettek.

Fordulás után a 47. percben Gránicz 32 méteres lövését védte Szabó. A másik oldalon egy távoli lövés a fagyas talajon megpattant, és majdnem megtréfálta Máthé kapust. A 60. percben Gránicz ugrott ki, majd nagy helyzetben 7 méterről fölé lőtt. A félidő közepén sorra maradtak ki a hazai helyzetek, a 64. percben Urbin csavarta a kapu mellé a labdát, majd a 67. percben Tóth D. lőtt a kapu mellé.

A hajrában megszerezte a győztes gólt a Békéscsaba, amely kettős győzelemmel (4—1) jutott tovább a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. Jó: Máthé, Szélpál N., Viczián, ill. Szabó Á., Horváth D., Gerencsér, Szabó B.

Boér Gábor: — Végig küzdelmes mérkőzést vívtunk a lelkes vendégekkel, amelyen a helyzeteink alapján megérdemelten nyertünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában