Hagyományok éltetése

2024.03.12. 10:35

Szellemi kulturális örökségünkről nyílt fotókiállítás Kondoroson

A hagyományainkat éltető, örökítő és gyakorló közösségek, a generációról generációra hagyományozódó tudás, szokások és tevékenységek elevenednek meg a tárlaton.

Nyemcsok László

Szellemi Kulturális Örökség Magyarországon címmel nyílt fotókiállítás hétfőn a kondorosi Dérczy Ferenc Könyvtár és Közösségi Házban. A tárlatot dr. Csonka-Takács Eszter, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóságának igazgatójával együtt Ribárszki Péter, a város polgármestere nyitotta meg.

Sokan vettek részt a kondorosi fotókiállítás megnyitóján Forrás: Ribárszki Péter/Facebook

Elhangzott, az UNESCO listáján szereplő szellemi és kulturális örökségekről készült művészi fotókon a hagyományainkat éltető, örökítő és gyakorló közösségek, a generációról generációra hagyományozódó tudás, szokások és tevékenységek elevenednek meg.

Dr. Csonka-Takács Eszter kiemelte, nemcsak épített, régészeti és természeti örökség létezik, hanem olyan hagyományok is vannak a világon mindenhol, amelyek a közösségek tudásából születnek. Közösségeken belül hagyományozódnak, az egyik generáció átadja a másiknak ezt a tudást, gyakorlatot, ezt az életérzést, ami nagyon fontos, mert a közösségek identitását határozza meg. A kiállítás március 25-éig látható.

Forrás: Forrás: Ribárszki Péter/Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában