Tavaszi fesztivál

2024.03.26. 13:59

Hobo-koncerttel és Neoton-musicallel is készülnek Békéscsabán

Hobo-koncert és Neoton-musical – többek között ilyen felhozatallal rendezik meg a Tavaszi fesztivált április 3. és 30. között Békéscsabán – ismertette Forczek Győző fesztiváligazgató, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese, valamint Benkóné Albert Kata, az intézmény kommunikációs vezetője kedden, a kulturális központban tartott sajtótájékoztatón.

Licska Balázs

Benkóné Albert Kata és Forczek Győző a sajtótájékoztatón

Fotó: Licska Balázs

Forczek Győző elmondta, hogy a központi épületben összesen 25 eseményt tartanak, könnyű- és komolyzenei koncerteket, előadásokat, kiállításokat; míg a további intézményegységekben, az úgynevezett kisházakban további 11 program várható. Csak a központi épület rendezvényei esetében hatezer érdeklődőre számítanak. Az események között lesznek díjmentesek és jeggyel látogathatók egyaránt.

A fesztiváligazgató a programok közül kiemelte az április 8-ai Hobo-koncertet és az április 11-ei, Szép nyári nap című Neoton-musicalt. Megemlítette továbbá a BonZsúr programsorozatot, amelynek vendége április 10-én Stahl Judit műsorvezető, üzletasszony lesz, valamint a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar és Pribojszki Mátyás zenekara, a Jumping Matt & His Combo közös műsorát, az április 27-ei koncerten a fúvószene és a blues egyvelege jelenik meg.

A kisházak eseményei közül többre is felhívta a figyelmet. A Munkácsy Emlékházban rendezik meg április 25-én a Kisnemesi Otthonok Országos Találkozóját, a Lencsési Közösségi Házban pedig április 19-én nyílik meg A világ kincse a lovak két szeme között rejlik című kiállítás. A Meseházban április 11-én és 25-én is tartanak jazzkoncertet; a mezőmegyeri Arany János Művelődési Házban Farkas Sándor Wolflex ad lemezbemutató koncertet; míg a Jaminai Közösségi Házban április 26-án Szatyormustra néven régi reklámtáskákból nyílik tárlat.

Forczek Győző fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy a programok között minden korosztály képviselői, minden műfaj kedvelői találhatnak maguknak kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget. Utalva arra, hogy mennyire széles a paletta, megemlítette az április 13-ai 30Y-koncertet, valamint április 4-én a debreceni Kodály Filharmonikusok fellépését is. A teljes programfüzet elérhető többek között a Csabagyöngye Kulturális Központ Facebook-oldalán is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában