Színház

2023.10.14. 07:08

Petőfi Sándor és Tóth József találkozott az idei szentesi teátrumi évadnyitón

Szentes nagy szülötte, Tóth József emlékének ajánlja az új évadot a színész nevét viselő szentesi színház – ezzel a gesztussal kedveskedik a teátrumot üzemeltető Békéscsabai Jókai Színház. Seregi Zoltán igazgató péntek esti ünnepi évadnyitójában elmondta, két éve próbálnak szép pillanatokat szerezni az itteni közönségnek. Petőfi Sándor és Tóth József domborműveit is felavatták pénteken.

Beol.hu

Domborművek avatásával kezdődött az évad Szentesen.

Fotó: Vidovics Ferenc/Délmagyarország

– Csodálatos esemény történik ezen az estén, a nagy költő és a város híres szülötte jelképesen újra találkoznak – idézte Seregi Zoltán direktor szavait a Délmagyarország. Petőfi Mezőberényben címmel Németh László drámáját tűzték műsorra az ünnephez kapcsolódva, a Magyar Művészeti Alap támogatásával.

– Az elmúlt két évadban minőségi munkát végeztek a színház munkatársai, telt házak, vastaps jellemezte az előadásokat – mondta Farkas Sándor miniszterhelyettes ünnepi beszédében. – A színház az újrakezdés szimbólumává vált és ebben az összekuszálódott világban leginkább arra van szükségünk, amit a színház kínál.

– Büszkék lehetünk arra, hogy két ilyen ember emlékének adózhatunk – ezt már Szabó Zoltán Ferenc polgármester mondta.

Az est fénypontjaként lekerültek a leplek a domborművekről. A Tóth Józsefet ábrázoló művet Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Czirják László (Tóth József ükunokája), a Petőfiről készült alkotást Farkas Sándor miniszterhelyettes és Seregi Zoltán leplezték le. Veres-Ravai Réka evangélikus lelkész és Fehér Csaba református lelkipásztor szentelték meg a műveket.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában