Zenit

2023.10.28. 13:54

Csorvási fúvósok és mazsorettek léptek fel a békéscsabai piacon - videóval

A csorvási fúvószenekar és a csorvási mazsorettek hangzatos és látványos, a piacon tartott fellépésével kezdődött meg szombaton a vasárnapig tartó Zenei Ifjúsági Találkozó és Fúvószenekari Fesztivál, vagyis a Zenit Békéscsabán.

Licska Balázs

A csorvási fúvószenekar és a csorvási mazsorettek piaci fellépésével kezdődött meg szombaton a vasárnapig tartó Zenit fesztivál Békéscsabán

Fotó: Für Henrik

Szalai Erzsébet, a csorvási együttes művészeti vezetője és Debreczeni István karmester elmondták, immár 30 éve együtt mozognak a fúvósok és a mazsorettes lányok, azaz nem mennek egymás nélkül sehova sem. Széles repertoárral rendelkeznek, a legmodernebb könnyűzenei slágerek, a retró dallamok és a tradicionális fúvószenék egyaránt szerepelnek a kínálatukban, a műsor pedig a közönség igényének megfelelően áll össze.

Hangsúlyozták, hogy bár a békéscsabai piacon eddig sosem léptek fel, visszatérő vendégként helyet kapnak békéscsabai rendezvényeken, példaként említette a Lencsési Közösségi Ház eseményeit. Hozzátette, a Zenit fesztiválon ugyancsak rendszeresen jelentkeznek műsorral.

A Zenit keretében több koncert is vár a nagyérdeműre szombaton és vasárnap. Szombaton 19 órakor Kuna Vali és testvérei lépnek fel a Csabagyöngye Kulturális Központban. Vasárnap 10 órakor a Munkácsy Emlékházban családi koncertet és hangszersimogatót tartanak, ahol a gyermekek közelebbről is megismerhetik a csellót, a gitárt, a hegedűt és a vadászkürtöt is, emellett kézműveskedéssel és zajkeltők készítésével is számítanak a kicsikre. Vasárnap 16 órakor Fuvola Fiesta lesz a Csabagyöngye Kulturális Központ előtti téren, 18 órától pedig jubileumi koncertet ad a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar a juniorokkal és a békéscsabai mazsorettekkel közösen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában