Petőfi hét

2023.06.12. 15:20

Bekuckóztak éjszakára a könyvtárba Mezőkovácsházán

A Petőfi hét keretében a várva várt könyvtári éjszaka nagy sikert aratott a részt vevő gyerekek körében Mezőkovácsházán. Tizenhatan jelentkeztek, a program este 7 órától másnap 10 óráig tartott.

Csete Ilona

Az éj leple alatt is volt izgalom

Forrás: Facebook

Albertus László intézményvezető elmondta, az idő is a kedvükben járt, érkezés után az udvart vették birtokukba. Mozgás után, beiktattak egy kis pihenőt: kézműves foglalkozáson poháralátétek készültek fából. A fakorongok festése mellett karkötőket is terveztek a gyerekek.

Tizenhatan vettek részt a nagy kalandban
Forrás: Facebook

Miután besötétedett, távcsöves csillaglesés várt rájuk. Majd a könyvtár tereit bejárva oldottak meg különböző elméleti és ügyességi feladatokat. Lelkesedésük és energiájuk ezután is töretlen maradt. Végül hálóteremmé varázsolták a gyermekkönyvtárat, eldöntve, ki-ki hol szeretné álomra hajtani a fejét. A bekuckózást követően moziztak is egyet, majd elcsendesedett mindenki.

Játszottak az udvaron, kézműveskedtek is
Forrás: Facebook

Másnap kézhez kapták a könyvtár tanúsítványát, ami igazolta, hogy résztvevői voltak az első alkalommal megrendezett könyvtári éjszakának, és minden akadályt legyőzve örök barátságot kötöttek a könyvtárral, így váltak tiszteletbeli tagokká.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában