Mozgalom

2023.05.14. 15:43

Hétfőn este újra Ádámok és Évák ünnepe a csabai színházban

Az Ádámok és Évák Ünnepe országos kezdeményezésre, évtizedekkel ezelőtt indult mozgalom, amelyhez jó néhány éve Békéscsaba is csatlakozott. Idén hétfőn este tartják meg a teátrumban.

Beol.hu

Az Ádámok és Évák Ünnepébe több hazai városban bevonják a középiskolásokat.

Forrás: MW

Fotó: Penovác Károly

Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze a teátrum honlapján elmondta, hogy a Magyar Teátrumi Társaság keretein belül elindult Ádámok és Évák programsorozathoz 2011-ben csatlakozott a Békéscsabai Jókai Színház, Józsa Mihály vezetésével.  Az idei Ádámok és Évák ünnepének lényege, hogy a város és a megye középiskoláiból jelentkező csapatok megtanulják, bepróbálják, majd előadják Madách Imre: Az ember tragédiája című művének egy-egy színét. A cél az a folyamat, amelyben a diákok olvasás, szövegértés, szövegmondás, cselekvés, együttdolgozás és együttjátszás segítségével jutnak közelebb a mű, a világ, egymás és önmaguk megismeréséhez.

Mint az esemény szervezője kitért rá,  a közelmúltban nem volt lehetőség az Ádámok és Évák Ünnepének megtartására, de idén tavasszal ismét fogadhatják az iskolákat. 2023 nemcsak Petőfi-év, nem felejtkezhetünk meg Madách születésének 200. évfordulójáról sem. 

– Idén nemcsak azért esett a választás Madách Imre kiemelkedő művére, mert a szerző születésének 200. évfordulója van, hanem azért is, mert ha minden jól alakul, az iskolák által bemutatott színek alkalmasak lehetnek arra, hogy az egész művet előadjuk – mondta Tege Antal.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában