Miskarácsony

2022.12.23. 07:43

Színdarabot kapott ajándékba a békéscsabai Meseház közönsége

Miskarácsony néven adott különleges ajándékot a közönségnek csütörtökön este a Meseházi Alapítvány. Zalán Tibor Miska, álomjáték-etűdök című darabját – Bereczki Csilla rendezésében – Soós Emőke és Biró Gyula adta elő a foglalkoztató teremben.

N. Sz.

Biró Gyula és Soós Emőke

 Veres Krisztina, a Meseház vezetője elmondta, felkérésükre és Schéner Mihály tiszteletére írta meg Zalán Tibor a darabot, amit a közelgő ünnep és a mester születésének századik évfordulója alkalmából adtak most elő a művészek.

– A mester születésnapja január 9-ére esik, de személyesen most tudunk találkozni a Meseházban mindazokkal, akik hisznek Schhéner Mihály művészetében, és abban, hogy a Meseház  közvetíti azt – tette hozzá, hangsúlyozva, a Meseház áldása – "vegyétek kezetek ügyébe a szívetek szerint valót" – is Schéner hitvallásának egyik megnyilvánulása.

– Ennek jegyében rendezzük a találkozásainkat. Január közepétől csökkentett nyitvatartással ugyan, de folytatjuk a munkát, állandó csoportjainkat is fogadjuk és rendezvényeket is tartunk majd a Meseházban – mondta el Veres Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában