Fotókiállítás

2022.03.21. 11:48

A békéscsabai Marosi Viktor három napra összebútorozott a színésszel, így születtek meg a nem mindennapi fotók

Ismert emberek bőrébe bújtatta Mucsi Zoltánt.

L. B.

Marosi Viktor / Fotó: Imre György

Rengeteg érdeklődő előtt nyílt meg vasárnap a békéscsabai származású Marosi Viktor Mucsi 12x címet viselő fotókiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban. A fotográfus – ismert képeket, beállításokat másolva – a színészt világhírű embereknek öltöztette be, így bújt Mucsi Zoltán többek között Albert Einstein, Mick Jagger, Pablo Picasso, Rambo, azaz Sylvester Stallone, Donald Trump, Che Guevara, Woody Allen, Winston Churchill, sőt Marilyn Monroe vagy Frida Kahlo bőrébe. A 18 felvételt felvonultató tárlat április 24-ig tekinthető meg a Panoráma teremben.

– Az egész azzal kezdődött, hogy kitaláltuk, Mucsi Zoltán bújjon bele ismert, valós és kitalált karakterekbe, így hozva létre kulturális és történelmi reflexiókat. Annyi arca van, hogy tudtuk, bármilyen őrültség is jut eszünkbe, szép utazás lesz. Közben bezárt a világ, mi meg három hosszú napra összebútoroztunk egy stúdióban – jelezte Marosi Viktor, utalva arra, hogy pont akkor robbant be a koronavírus-járvány.

– Aztán a harmadik nap végén nem akartunk hazamenni, mert jó volt együtt gondolkodni, főleg egy olyan időszakban, amikor az alkotás öröme távolinak tűnt. Szerettük a képeket és arra gondoltunk, mi lenne, ha ebből születne egy kézzel fogható kiadvány is. Majd újra összebútoroztunk, hogy kiegészítsük a meglévő anyagot, így jött létre a Mucsi 12x című öröknaptár – ecsetelte, hozzátéve, a kiállításra elhozták azokat a képeket is, amelyek végül a könyvbe nem kerültek be.

Marosi Viktor köszönetet mondott Mucsi Zoltánnak, hogy részt vette vele egy ilyen utazáson, a színész pedig hozzátette, az ötlet a fia és a fotós fejéből pattant ki, és szerinte is remek kaland volt.

Vasárnap nyílt meg a kiállítás, Szente Béla, Marosi Viktor és Mucsi Zoltán is szólt a közönséghez. / Fotó: Imre György 

A megnyitón Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy Marosi Viktor a Csabai Színistúdió legendás, Don Quijote című előadásában Sancho Panzát alakította. Ezért 2002-ben elnyerte az év főhősének járó díjat, a serleg azonban az ifiházban maradt, és pont a minap került elő az egyik fiókból. Úgy vélte, most, 20 év után elérkezett az idő, így átadta azt Marosi Viktornak. A fotográfus viccesen hozzátette: ő úgy emlékezett, hogy megvan otthon a díja. Kiemelte: az alkotás szeretetét a színistúdiónak köszönheti, hálás, hogy a csapat tagja lehetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában