erős mezőny

2020.11.21. 16:30

Harmincegy művet vetítettek a csabai Digiporámán

A járványhelyzet miatt online rendezték meg szombaton a Lencsési Közösségi Házban a Digiporáma Fesztivált.

L. B.

20201121 Békéscsaba A járványhelyzet miatt online rendezik meg a a 15. Digiporáma Fesztivált Békéscsabán a Lencsési Közösségi Házban szombaton Fotó: Imre György IGY Békés Megyei Hírlap

Fotó: Imre Gyorgy

A pályázatot immár tizenötödik alkalommal hirdette meg az intézmény a Márvány Fotóműhellyel közösen – mondta el Takács Péter igazgató. Húsz szerző összesen harmincegy alkotása érkezett a felhívásra, Békéscsaba mellett az ország minden részéből érkeztek munkák – sőt, a Felvidékről is. Hangsúlyozta, magas színvonalú alkotások születtek, így erős mezőny alakult ki.

Takács Péter és a zsűri, miközben előkészítették az online közvetítést /Fotó: Imre György/

Mindegyik pályamunkát levetítették online formában, a visszajelzések alapján a szerzők nyomon követték az internetes közvetítést, amelyben nem volt fennakadás. És bár jövőre a hagyományos formában rendeznék meg a fesztivált, az online közvetítést ugyancsak megtartanák.

A zsűriben helyet kapott Szabó Márta fotóművész és Dobóczky Zsolt fotóművész, valamint Széplaki Máté televíziós szerkesztő. A bizottság döntése alapján első lett a biatorbágyi Szabó Ferenc, második helyen végzett Kércz Tibor és Kércz Viktor párosa Érdről, harmadikként pedig a solymári Lex Mónika zárt.

A Lencsési Közösségi Ház különdíját a ceglédi Baán Katalin érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában