70 év – 700 perc

2019.06.12. 11:42

Felolvasó maraton zajlik az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban 70 év – 700 perc címmel felolvasómaratont tartanak szerdán.

Cs. I.

Az élet azért a felolvasás miatt nem állt meg, a könyveket kölcsönzők csendesen válogatnak a polcokon a kötetek között, mások a számítógépek mellett szörfölnek a világhálón, a könyvtárosok is csendesen teszik a dolgukat. A felolvasók pedig az általuk kiválasztott kedvenc irodalmi élményeikből olvasnak fel részleteket.

A szerző felvételei

A református iskola 7. a. osztályának a diákjai is részesei voltak a nagy vállalásnak szerda délelőtt. 3-5 perceket olvastak. Buzai Csaba, az intézmény igazgatója elmondta, a könyvtáruk 70 éves, e jubileum adta az ötletet. Reggel 8 órától 20 óráig, reményeik szerint legalább 140 felolvasó betér hozzájuk.

Megtudtuk, a kerek évforduló kapcsán, a felolvasómaratont megelőzően, volt könyvtártörténeti vetélkedő is. Megjelentették a Szemelvények a 70 éves orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár történetéhez című kiadványt. Ezt, illetve könyvjelzőt, karkötőt kaptak a felolvasók ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában