Előretolt Helyőrség

2018.09.30. 15:39

Hobo és Laár András is fellépett Gyulán

Sikerrel rendezték meg az immáron II. Előretolt Helyőrség Szabadegyetem programjait Gyulán.

P. G.

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. háromnapos, csütörtöktől péntekig tartó eseménysorozatán számos érdekes előadás és beszélgetés várta a több mint félszáz, a Kárpát-medence számos részéről érkezett írótehetséget és a helyi érdeklődőket. Esténként olyan előadók álltak színpadra, mint Laár András, valamint Hobo, aki a Ballada a Senki fiáról című Faludy György-estjét mutatta be. Szombaton pedig Ferenczi György és a Rackajam adott koncertet.

 

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. mintegy 250 könyvet adományozott még a szabadegyetem nyitónapján Gyula városának. A kötetek a KMTG gondozásában megjelent művekből kerültek ki. A szervezet ezzel nem csupán az általa képviselt kortárs irodalom népszerűsítését igyekszik biztosítani, de a gyulai irodalombarátok táborához is szeretné közel hozni a magyar nyelvű irodalom legújabb műveit.

Az esemény pénteki megnyitóján dr. Görgényi Ernő polgármester és Tímár Alpár, a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a város és a KMTG erősödő kapcsolatának jelentőségét emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában