kultúra

2018.07.10. 06:43

Elkezdődött az idei Shakespeare-fesztivál Gyulán

A Hamlet a Gyulai Várszínházban című fotókiállítás megnyitójával megkezdődött az idei Shakespeare-fesztivál hétfő délután a fürdővárosban. Az eseménysorozat 2005-ben kezdődött, volt olyan időszak, hogy két-három évente is láthatta a közönség a Hamletet.

P. G.

A teátrum kamaratermében rendezett megnyitón dr. Elek Tibor elmondta, az elmúlt 25 évben összesen tizenhét Hamlet előadást rendeztek a Gyulai Várszínházban. Az igazgató kiemelte, a tárlat ezekből a darabokból mutat be pillanatképeket. A legkorábbi fotó 1993-ig vezet vissza, amikor Sík Ferenc rendezésében, Szakácsi Sándor főszereplésével mutatták be a drámát Gyulán. Azóta világhírű rendezők, rangos előadások követték egymást.

A Shakespeare-fesztivál 2005-ben kezdődött, volt olyan időszak, hogy két-három évente, esetenként gyakrabban is láthatta a közönség a Hamletet. Minden rendező a saját eszközeit, a saját szempontjait használta, és nem egyszer előfordult, hogy egy-egy előadás meglepően újszerűen jelenítette meg az eredeti történetet.

A képek ezeket az elképzeléseket is megjelenítik, felidézik. A megnyitót követően a Hamletman című egyszemélyes monodrámát láthatták az érdeklődők Baksa Imre előadásában, Győrei Zsolt közreműködésével, majd lapzártánk után a Shakespeare Ouverture című előadás következett a művelődési házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában