Összefoglaló

2024.04.15. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 15.

A hétfő sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. április 15-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Késes támadást jelentettek Sydney egyik templomából hétfőn, négyen megsebesültek, köztük egy pap is – közölték a helyi hatóságok.

Elkészült a szakértői jelentés: így halt meg az a kisfiú, akit a csomagtartóban rejtett el a nevelőanyja. Verhették és éheztették is a kétéves kisfiút. A nevelőanya évekre börtönbe kerülhet.

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 43 éves, büntetlen előéletű, szarvasi férfival szemben. A férfi egy amatőr labdarúgó tornán játékosként emelt kezet egyik játékostársára, eltörte annak orrát.

Több Békés vármegyei településen is harminc fok felett volt a hőmérséklet. Északnyugat felől már érkezik a hidegfront, de előterében még megdőlt az országos melegrekord.

Fontos változásokról beszélt Kocsis Máté a gyermekvédelmi törvény módosításával kapcsolatban. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, „ha egy pedofil életre szóló sebet ejt egy gyermeken, akkor az állam azt tudja ígérni, hogy mi is életre szóló sebet ejtünk rajta”.

Hatványozottan balesetveszélyes, problémás a közlekedés Lencsési lakótelepre vezető szakaszon, a Corvin utcai üzleteknél – vélekedik Alföldi Károly, a Csabai Jövőért Egyesület elnöke. Külön kiemelte Corvin és Ábrahámffy utcák kereszteződését, azt, hogy aki kihajtana a Lidl-parkolóból, annak akár négyszer is elsőbbséget kell adnia. Több megoldási lehetőséget vázolt fel.

Újabb két relikviával bővült, így immár 591 darabot számlál a békéscsabai múzeum és egyben a világ legnagyobb Munkácsy Mihály-gyűjteménye. Az intézményben hétfőn mutatták be azt a két füzetet, amelyek adományként érkeztek az Egyesült Államokból, és a festőfejedelem Munkácsy Mihály 1886-os amerikai utazásához és alkotásainak újvilági bemutatásához kapcsolódnak.

A békéscsabai Rostás Stephan (Stefi) Könyvet a kutyákért! – Vegyél egy könyvet, és mentsd meg egy kutya életét! elnevezésű,  jótékonysági könyvvására fergeteges sikert aratott a napokban. A tavalyi, csaknem 900 ezer forint után most 1,65 millió forint gyűlt össze. A kutyamentés akció keretében a pénz zömét a Battonyai Állatmentő Alapítvány kapta, 150 ezer forint pedig a békéscsabai Catlantis Macskamentő Egyesülethez kerül.

Így „lövi le” az Instagram a gyerekeknek küldött meztelen képeket. A szoftveres megoldást május elejétől néhány közép- és latin-amerikai országban vezetik be, és ha beválik, a világ többi részére is kiterjesztik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában