Kék hírek

2024.04.15. 11:45

Eltörte a focipályán ellenfele orrcsontját és felső állkapcsát

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 43 éves, büntetlen előéletű, szarvasi férfival szemben. A férfi egy amatőr labdarúgó tornán játékosként emelt kezet egyik játékostársára, eltörte annak orrát.

dr. Nagy Szilvia

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, tavaly február 4-5-én a szarvasi sportcsarnokban kispályás amatőr labdarúgó mérkőzéseket rendeztek több futballcsapat részvételével. Február 4-én, az esti órákban az egyik csoportmérkőzésen a terhelt éppen a labdát vezette, amikor az ellenfél csapatában játszó sértett taktikai okokból szabálytalankodott vele szemben. A sértett visszahúzta a terheltet a mezénél fogva, aki erre indulatosan a feje irányába könyökölt, de nem találta el. Ezután a terhelt a másik játékos irányába ütött, de szintén nem találta el.

Close-up,Image,Of,Futsal,Player,Kicking,Ball.,Indoor,Soccer,Ball
Eltörte az ellenfele orrát: a kispályás labdarúgó-mérkőzésen szabadultak el az indultak. Illusztráció: Shutterstock

A férfi számon kérte a sportszerűtlen viselkedést, ám a szabálytalanság miatt felindult terhelt ekkor szembe fordult vele és arcon ütötte. Csapattársaik azonnal közéjük álltak, hogy megelőzzék a további erőszakos cselekményeket, azonban néhány másodperc múlva a férfi a közöttük állók válla felett átnyúlva ismét megütötte a sértett arcát. A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, orrcsont-törést és a felső állkapocscsontja fogmedri nyúlványának törését szenvedte el. Fogorvosi kezelésével összefüggésben 160 ezer forint költsége keletkezett. A sértett polgári jogi igényt jelentett be a költségei vonatkozásában, a járási ügyészség pedig arra tett indítványt, hogy a bíróság a polgári jogi igényét érdemben bírálja el, és kötelezze a terheltet a fogorvosi költségek megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában