Karbantartás

2024.03.27. 10:24

Megtartották az első tavaszi városbejárást

A közelmúltban megtartották az első, szokásos tavaszi városbejárást Gyulán – tudtuk meg dr. Görgényi Ernőtől, a település polgármesterétől. A tavaszi városbejáráson számos szempontot vizsgálnak a szakemberek.

Papp Gábor

A tavaszi bejárást nagyon fontosnak tartják Gyulán, számos területet járnak be

Dr. Görgényi Ernő kifejtette, a belvárosi részeket nézték meg elsőként, ahol a gyulaiak többsége is naponta közlekedik, és ahol a városba érkező vendégek is megfordulnak.

– A zöldfelületek gondozását, a növények, a burkolt felületek, az utcabútorok és általában a környezet állapotát vizsgáltuk meg. Az idén már elvégzett munkák minőségét is ellenőriztük, illetve számba vettük a nyár elejéig még elvégzendő feladatokat – részletezte a polgármester. – Ilyenkor a mérnöki osztály vezetőjével, a főépítésszel, a főkertésszel, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. ügyvezetőjével körbejárjuk a városrészeket, és rögzítjük a karbantartást, felújítást igénylő hibákat, hiányosságokat, és a már elvégzett munkálatokat.

Dr. Görgényi Ernő nagyon fontosnak nevezte, hogy személyesen is bejárják a várost. Kérdésünkre kiemelte, jellemzően évről évre hasonló feladatok jelentkeznek, ilyen a padok festése, a burkolatok javítása, a hiányzó növények pótlása.

– Ilyenkor nem egyszer távlatosabb, hosszabb távon jelentkező fejlesztési elképzelésekről is tudunk beszélgetni – tette hozzá. – Az Élővíz-csatorna belvárosi szakaszának rehabilitációjáról, a várkertben a közvilágítás fejlesztéséről, a mellékhelyiségek, mosdók bővítéséről, fejlesztéséről egyaránt szó volt.

Dr. Görgényi Ernő hangsúlyozta, ez csak az első tavaszi bejárás volt, mivel ezek a városrészek számítanak turisztikailag a legfrekventáltabb területeknek, ahova a hozzájuk érkező vendégek mindenképpen eljutnak.

– Hamarosan Gyula más részein folytatjuk a bejárást, hiszen valamennyi városrész fontos számunkra – emelte ki. Összességében kiemelte, a Gyulai Közüzemi Nonprofit Kft. dolgozói gondosan végzik munkájukat, amiért elismerés illeti meg őket.

Gyula egyébként is már napokkal ezelőtt húsvéti díszbe öltözött, és az ünnepre a szökőkutak is elindulnak, amelyek novemberig változó üzemmóddal, de folyamatosan működnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában