Télűzés Magyarbánhegyesen

2024.03.01. 11:40

Ovisok farsangi felvonulásához csatlakozott a falu

Ahogyan a kisze ég, úgy tűnjön el minden jég! – a Magyarbánhegyesi Mesevár Óvoda és Bölcsőde közösségi oldalára feltöltött színes fotók és a pénteki bejegyzésük arról árulkodik, hogy jól sikerült a télűzés a községben.

Csete Ilona

– Hagyományteremtő szándékkal télűző felvonulást tartottunk, kiszebábot is égettünk. Csatlakozott hozzánk a Magyarbánhegyesi Kossuth Lajos Általános Iskola és az Esély Pedagógiai Központ Magyarbánhegyesi Tagintézményének gyermek és felnőtt közössége, óvodásaink szülei, nagyszülei és a falubéli lakosok – olvastuk az óvoda közösségi oldalán.

farsang,ovisok,magyarbánhegyes
A gyerekek nagyon élvezték a péntek délutáni programot
Fotó: Facebook

Hírportálunk még a készülődés óráiban kérdezte az intézmény vezetőjét, Bihari Jakab Mónikát: mivel készülnek a csütörtök délutáni felvonulásukra?

Elmesélte, hogy nagyon nagy volt az izgalom, farsangra sok színes álarc, maskara készült. Szerették volna megmutatni Magyarbánhegyes utcáin az embereknek is.

És elérkezett a csütörtök délután, amikor a Mesevár óvoda három csoportjának több mint negyven kisgyermeke farsangi álarcban vonult a hozzájuk csatlakozókkal a piactérre. A télűzés megmozgatta a községben működő többi oktatási intézmény fiataljait, dolgozóit, a lakosokat is. 

Az ovisok télbúcsúztató felvonulásának sokan követői, nézői voltak. A farsangi hangulat átragadt a magyarbánhegyesiekre, figyelték, hallgatták az ovis versmondókat, majd a tüzes pillanatokat, amikor elégették a kiszebábot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában