Túzokvédelem

2024.03.26. 09:47

Hamarabb nyitják a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont kapuit

A már megszokott április 1-i szezonnyitás helyett idén - a Húsvétra való tekintettel -, már március 31-én megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság dévaványai bemutatóhelye, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont.

Vásári Erzsébet

Képalá: A látogatóközpontban húsvétkor látványetetéseket is tartanak

Fotó: KMNP

A nemzeti park ismertette: húsvét mindkét napján, azaz vasárnap és hétfőn is izgalmas programokkal várják vendégeinket 9 és 17 óra között a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban. Az érdeklődők részt vehetnek hagyományos programjaikon (séta a Réhelyi tanösvényen, őshonos állatbemutató, állandó kiállítások megtekintése), sőt bekapcsolódhatnak a túzokok és a nyuszik látványetetésébe, ráadásul húsvéti tojásokat is festhetnek.

Elárulták: húsvétkor új időszaki kiállítás is nyílik a látogatóközpontban. A tárlat azokat az állatokat mutatja be, amelyek a közelünkben élnek, mégis ritkán láthatjuk őket, mert általában csak az esti, éjszakai órákban mozognak. Ilyenek például a baglyok és a sünök. A kiállítás anyagából megtudhatjuk például, hogyan alkalmazkodtak a baglyok az éjszakai életmódhoz, illetve miként tudják a sünök tűhegyes fogaikkal szétroppantani a kitines rovartáplálékot. A kiállítás május 31-ig lesz látogatható.

Húsvéti vendégeik mindkét napon, délelőtt 10.00 órakor nemcsak megnézhetik a túzokok és a nyuszik látványetetését, hanem az általunk biztosított finomságokkal maguk is etethetik azokat. A látványetetés után, 11 és 12 óra között tojásfestéssel folytatódik az ünnepi program. Lehet hagyományos módszerrel, hagymahéjjal vagy céklahéjjal színezett tojásra mintát készíteni, de bárki saját kreativitására hagyatkozva, egyedi módon is díszítheti majd a tojásokat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában